Μυστικά σύμβολα της Χάρτας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-28, 12:50:47
Μυστικά σύμβολα της Χάρτας

Με το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ζωγραφήγησης η εικονογράφος και συγγραφέας του εκπληκτικού βιβλίου «Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της Χάρτας», Λήδα Βαρβαρούση, μετέφερε τις ιδέες του Ρήγα Βελεστινλή στη Φρανκφούρτη.

Η διαδραστική παρουσίαση της επετειακής έκδοσης του Ιδρύματος Ωνάση ενθουσίασε τους μικρούς Ελληνες μαθητές στο Ευρωπαϊκό Σχολείο, ενώ κατέπληξε επίσης Ελληνες και ξένους στο Ελληνικό περίπτερο του Ιδρύματος Πολιτισμού, στην 72η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου.

Η κ. Βαρβαρούση είχε τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση με την ελληνική συμμετοχή στην Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης να περιλαμβάνει 800 τίτλους βιβλίων, 14 εκδότες, 6 εκδηλώσεις, 4 συγγραφείς, επαγγελματικές και λογοτεχνικές συναντήσεις.

Η ίδια η καλλιτέχνης σημείωσε αναφορικά με τις δράσεις της: «Τα παιδιά του Ευρωπαϊκού σχολείου στην Φρανκφούρτη μου είπαν ότι η Ζωγραφήγηση για τον Ρήγα Βελεστινλή, θα τους μείνει αξέχαστη.

Στο Ελληνικό περίπτερο του Ιδρύματος Πολιτισμού, «Ο μικρός Ρήγας Βελεστινλής και τα σύμβολα της χάρτας» κατέπληξαν Ελληνες και ξένους. Είναι μεγάλη η χαρά για κάθε καλλιτέχνη να του πουν ότι «ακόμα και αν δεν καταλαβαίνω την γλώσσα που μιλάς, σε παρακολουθούσα με αμέριστο ενδιαφέρον. Δεν μπορούσα να πάρω το βλέμμα μου από πάνω σου!». Είπαν την αλήθεια, το είδα στα μάτια τους.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν εκεί και στήριξαν αυτήν την Ζωγραφήγηση. Το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και το Ιδρυμα Ωνάση».

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=