«Ηρωίδες με φουστανέλα αντρίκια»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-28, 12:45:07
«Ηρωίδες με φουστανέλα αντρίκια»

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει εντάξει στο πρόγραμμά του το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, με τίτλο «Ηρωίδες με φουστανέλα αντρίκια» και αποτελεί συμβολικό αφιέρωμα στη μεγάλη επέτειο που φέτος γιορτάζει η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της φετινής επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου σχεδίασε δράση με ιστορικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, αφιερωμένη σε άγνωστες ηρωίδες του 1821 και η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ενταγμένη στο πρόγραμμα εθνικού εορτασμού. Πρόκειται για τη μονογραφία, με τίτλο «Μικρό δοξαστικό σε άγνωστες ηρωίδες της Επανάστασης του 1821: Η Μεσολογγίτισσα Τασούλα Γυφτογιάννη», η οποία θα προσφερθεί ως δώρο σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας.

Η δράση αυτή συνοδεύεται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ηρωίδες με φουστανέλα αντρίκια», συνδεδεμένο και με την τοπική ηρωίδα Μαργαρίτα Μπασδέκη, που όπως είναι γνωστό, έδρασε στη θεσσαλική επανάσταση του 1878 της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στη θρυλική μάχη του Σαρακηνού στη Μακρινίτσα.

Κοινό χαρακτηριστικό των δυο γυναικών είναι ότι και οι δυο ηρωίδες πολέμησαν ένοπλες, φορώντας φουστανέλα. To πρόγραμμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τις αρχές της μουσειοπαιδαγωγικής, απευθύνεται και στις δυο σχολικές βαθμίδες. Εκπονείται στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα χορού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (Αχιλλοπούλου με Κύπρου).

Το συγκεκριμένο, όπως και όλα ανεξαιρέτως τα προγράμματα του Λ.Ε.Β. υλοποιούνται, κατόπιν συνεννόησης, στις ώρες 09.00 - 10.30 και 11.00 -12.30. Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αποστολία Αρμπελιά, μουσειοπαιδαγωγός.

Συμμετοχές και πληροφορίες στη διαδικτυακή διεύθυνση likioelinidonvolou@gmail.com και στα τηλέφωνα 2421305753 και 6945852406 (Απ. Αρμπελιά) τις ώρες 11:30 - 14:00.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=