ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιάζει το Μουσείο Πόλης

εντυπωσιάζει-το-μουσείο-πόλης-340312

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται στο Μουσείο Πόλης του Βόλου η περιοδική έκθεση «1821 – 2021: Από την Επανάσταση στην εθνική επέτειο – Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του ’21».

Η έκθεση παρουσιάζει τεκμήρια από τις συλλογές του Δήμου Βόλου και των μουσείων του, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό. Περιλαμβάνει όπλα, λάβαρα, πίνακες, γλυπτά, έργα λαϊκής τέχνης, πορτραίτα αγωνιστών, καθώς και υλικό από σχολικές γιορτές και επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, από τα οποία ξεχωρίζουν το λάβαρο της επανάστασης στο Πήλιο το 1878 και ο πίνακας του Ιωάννη Πούλακα «Η ναυμαχία του Βόλου».

Το Μουσείο είναι ανοιχτό Τρίτη έως Κυριακή 10.30 – 13.30 και επιπλέον Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα 18.00 – 21.00. Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη, ημέρα εορτής της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Μουσείο της Πόλης θα είναι ανοιχτό τις ώρες 10.30 – 13.30. Την ίδια μέρα ανοιχτό για τους επισκέπτες της περιοχής θα είναι και το Μουσείο Πορταριάς 10.30 – 14.30.

Νέα έκθεση από «Το Αρκάδι»

Η επόμενη περιοδική έκθεση, αφιερωμένη στη δραστηριότητα της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου «Το Αρκάδι», αρχίζει τη λειτουργία της την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 18.30. Η Κρητική Αδελφότητα Βόλου «Το Αρκάδι» είναι ένα από τα παλαιότερα πολιτιστικά σωματεία της Μαγνησίας, καθώς συμπληρώνει φέτος 102 χρόνια ζωής. Είναι το σημείο αναφοράς των Κρητών της πόλης του Βόλου και όχι μόνο, καθώς έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όσων ασχολούνται με τα θέματα της διατήρησης της μεγάλης πολιτιστικής παράδοσης της Κρήτης. Ιδρύθηκε το 1920. Από τότε σκοποί του σωματείου παραμένουν η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Κρήτης, η ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων και γνωριμιών μεταξύ των μελών, η αμοιβαία ηθική υποστήριξή τους και κάθε άλλη πράξη, που αποσκοπεί στην εξύψωση του γοήτρου της Κρήτης.

Σήμερα η Αδελφότητα αριθμεί περί τα 350 εγγεγραμμένα μέλη. Eχει ιδιόκτητο οίκημα που εδρεύει στην οδό Μηλίνης 1 με Δημητριάδος. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διάσωση των ηθών και εθίμων της Κρήτης και τη διάδοση του κρητικού πολιτισμού λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών χορών παιδιών και ενηλίκων. Επίσης λειτουργούν τμήμα αιμοδοσίας, χορωδιακή ομάδα και βιβλιοθήκη με σπάνια και σημαντικά βιβλία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου