ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας

διαγωνισμός-ερασιτεχνικής-φωτογραφί-340336

Διαγωνισμό ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής στη λίμνη Κάρλα – «Αγλαΐα Τσεκούρα» διενεργεί η διαχείριση της δημόσιας ομάδας του facebook «Φωτογράφοι της λίμνης Κάρλας και της ευρύτερης περιοχής» με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός διενεργείται στη μνήμη της Βολιώτισσας καθηγήτριας – φυσιογνώστριας Αγλαΐας Κ. Τσεκούρα για το έργο, την αγάπη και την προσφορά της, μαζί με τον σύζυγό της Δημήτριο Οικονομίδη, στην καταγραφή και την παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής, τη δεκαετία του ‘90.

Το περιεχόμενο των συμμετοχών πρέπει να ανταποκρίνεται στο θέμα του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν στην έκταση της λίμνης Κάρλας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, όπως το ορεινό Βόρειο Πήλιο και το Μαυροβούνιο, αποτυπώνοντας τον φυσικό πλούτο, χλωρίδα, πανίδα και οικότοποι – ενδιαιτήματα. Στη θεματογραφία της συμμετοχής μπορούν να συμπεριληφθούν ζώα, πουλιά, ερπετά, φυτά, λουλούδια και τοπία. Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται ώς και 20 Δεκεμβρίου 2021.

Ο διαγωνισμός έχει σκοπό την προσέλκυση του κόσμου στη λίμνη Κάρλα με σκοπό να γνωρίσει την άγρια ζωή της και να την αποτυπώσει ψηφιακά όσο καλύτερα μπορεί. Εξορισμού αναφέρεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους και για αυτό τον λόγο θα δοθεί έμφαση πρωτίστως στη δυσκολία και τη σπανιότητα της φωτογραφίας και δευτερευόντως στην τεχνική λήψης και επεξεργασίας αυτής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν στο e-mail [email protected] χωρίς απεικονιζόμενα διακριτικά του κατόχου (π.χ υδατογράφημα λογοτύπου, ονοματεπώνυμου κτλ). Θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε μορφή αρχείου JPΕG με τη μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας έως 2000 pixels, ανάλυσης maximum 240dpi και συνολικό μέγεθος αρχείου έως 2ΜΒ, συμπεριλαμβανομένων και των Exif data.

Τα έργα κάθε συμμετέχοντος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευρύτερη δημοσιοποίηση και επικοινωνιακή προώθηση του διαγωνισμού και των σκοπών του από τον διοργανωτή, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και από χορηγούς επικοινωνίας, σε οποιοδήποτε μέσο και με οποιοδήποτε τρόπο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, χωρίς άλλη έγκριση ή αποδοχή εκ μέρους του συμμετέχοντος και χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής του συμμετέχοντος και πάντα με τη δημοσίευση του ονόματος του δημιουργού.

Θα βραβευτούν τα 20 καλύτερα έργα σε ειδική εκδήλωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Ο διοργανωτές του φωτογραφικού διαγωνισμού διατηρούν το δικαίωμα σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή να ανακαλέσουν ή ματαιώσουν τελείως τον διαγωνισμό, να τον παρατείνουν ή να μεταβάλουν τις ημερομηνίες του χωρίς ειδική αιτιολόγηση και χωρίς να θεμελιώνεται οποιοδήποτε δικαίωμα ή απαίτηση ή διεκδίκηση εκ μέρους των συμμετεχόντων. Σε περίπτωση ματαίωσης του διαγωνισμού σε οποιοδήποτε προπαρασκευαστικό στάδιο δεν θα γίνει καμία περαιτέρω χρήση των φωτογραφιών που τυχόν έχουν παραληφθεί από τον διοργανωτή» όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου