ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στον Ανθιμο Γαζή

αφιέρωμα-στον-ανθιμο-γαζή-345941

Εκδήλωση με θέμα «Η επαναστατική δράση του Ανθίμου Γαζή στη Βιέννη και ο ρόλος του στη Φιλόμουσο Εταιρεία» διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 6.30 μ.μ. στις Μηλιές και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς».

Διοργανωτές είναι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, το Σωματείο Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεών Πηλίου «Γρηγόριος Κωνσταντάς». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και Εξαρχίας Ουγγαρίας και Μεσευρώπης και της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος και η πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου Κερασία Μπαρτζιώκα.

Ομιλητής θα είναι ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Ιωάννης Νικολίτσης, αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η επαναστατική δράση του Ανθίμου Γαζή στη Βιέννη και ο ρόλος του στη Φιλόμουσο Εταιρεία».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τοπικής Ανάπτυξης Δημήτριος Ραμματάς και πλαισιώνεται με μουσικό πρόγραμμα από τη Σέβη Μαζέρα.

Οπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές, θα τηρηθούν όλα τα επιβαλλόμενα νομοθετημένα μέτρα, μάσκες, αποστάσεις και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου