ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο επίκεντρο το βιβλίο

στο-επίκεντρο-το-βιβλίο-348393

Ανοιξε τις πύλες της η 72η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που θα είναι φέτος υβριδική. Αυτό σημαίνει πως θα πραγματοποιηθεί τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις της έκθεσης όσο και διαδικτυακά.

Με συμμετοχή 1.500 εκθετών από 70 χώρες, αριθμοί σημαντικά μικρότεροι σε σχέση με το 2019 (με υπερπολλαπλάσιους τότε εκθέτες και υπερδιπλάσιες χώρες), στη Φρανκφούρτη θα πραγματοποιηθούν και αυτή τη χρονιά οι καθιερωμένες επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ συγγραφέων, εκδοτών, μεταφραστών και πρακτόρων του βιβλίου για αγοραπωλησίες πνευματικών δικαιωμάτων.

Η έκθεση λειτουργεί για το κοινό από σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώνεται μεθαύριο Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Οι περισσότεροι συγγραφείς, συγγραφείς από ολόκληρη την υδρόγειο, θα συμμετάσχουν ψηφιακά ενώ ψηφιακός θα είναι και ο χαιρετισμός που θα απευθύνει το βράδυ των εγκαινίων η Μάργκαρετ Ατγουντ, η γνωστότερη διεθνώς Καναδή συγγραφέας, με τον Καναδά να αποτελεί τη φετινή τιμώμενη χώρα. Ψηφιακό κατά το ήμισυ θα είναι καναδικό περίπτερο.

Με περισσότερους από 800 τίτλους βιβλίων, δεκατέσσερις εκδότες, έξι εκδηλώσεις, τέσσερις συγγραφείς και πλήθος επαγγελματικές συναντήσεις θα συμμετάσχει στην έκθεση το Ελληνικό Περίπτερο.

Την εθνική αποστολή διοργανώνουν το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Γραμμάτων) με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Φρανκφούρτη.

Το Σαββατοκύριακο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις βιβλιοθήκες του Ελληνικού Περιπτέρου και να ενημερωθούν για τις νέες κυκλοφορίες αλλά και να συναντήσουν τους προσκεκλημένους συγγραφείς Ανδρέα Μήτσου, Νίκο Μπακουνάκη και Ερση Σωτηροπούλου καθώς και τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου