ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μια μεγάλη κλειστή θάλασσα»

μια-μεγάλη-κλειστή-θάλασσα-349478

Μοναδική συναυλία έδωσε προχθές η Βολιώτισσα ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα με τραγούδια από τα δέκα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου και τίτλο «Μια μεγάλη κλειστή θάλασσα». Τα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοξένησαν την αγαπημένη ερμηνεύτρια, με μελωδίες και στίχους της παράδοσης, που ενθουσίασαν τους φίλους της μουσικής.

Η Βασιλική Καρακώστα γεννήθηκε στη Γλύφα Φθιώτιδας. Μια από τις πρώτες της μουσικές αναμνήσεις είναι οι βυζαντινοί εσπερινοί που έψαλλε με τον παππού της. Στον κάμπο της Θεσσαλίας συναντά το δημοτικό τραγούδι, ενώ ως έφηβη στην πόλη του Βόλου έρχεται σε επαφή με την ακαδημαϊκή πλευρά της μουσικής.

Λίγο μετά, παίρνει υποτροφία στο Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας Βόλου και δίνει τις πρώτες της συναυλίες με τη διάσημη ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, γνωρίζοντας στην πορεία και το ρεμπέτικο. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Το φετινό Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας επικεντρώνεται στα νησιά της Μεσογείου από τη μία και από την άλλη, με αφορμή την επέτειο του 1821, στην Ελλάδα ανά τους πολέμους. Για μία ακόμα χρονιά, παρουσιάζει διάφορες δράσεις όπως θέατρο, συναυλίες, χορωδιακά σχήματα, ορατόρια και οπερέτες, γαστρονομικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει η διακεκριμένη Βολιώτισσα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου