ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοίγει δρόμο για «Το όνειρο»

ανοίγει-δρόμο-για-το-όνειρο-351857

Το βιβλίο της Μάγιας Μποντζώρλου με τίτλο «Το όνειρο» παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ξενία στον Βόλο, από τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου, το βιβλιοπωλείο «Πένα» και τις εκδόσεις Λιβάνη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά και η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Την εκδήλωση θα συντονίσει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Σοφία Κανταράκη.

Το βιβλίο «Το όνειρο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη είναι ένα μυθιστόρημα με δράση και ανατρεπτική πλοκή, ένα ψυχολογικό θρίλερ, που περιλαμβάνει εσωτερικές διεργασίες στην αναζήτηση της ταυτότητας των ηρώων και ταυτόχρονα εξωτερικές δράσεις που υφαίνουν τις εξελίξεις κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Με κεντρικό ήρωα ένα διάσημο ζωγράφο, τον Τζορντάνο, που κατάγεται από πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια η ιστορία ξεκινά με την επιστροφή του στο αγαπημένο του νησί όπου συναντά φίλους και την παλιά του σύντροφο τη Δάφνη. Η ηρεμία της καθημερινότητας θα ανατραπεί από μια ξαφνική καταιγίδα και τον εντοπισμό σε ερημική ακτή μιας μισοπεθαμένης γυναίκας που θα εξαφανιστεί μυστηριωδώς για να εμφανιστεί αργότερα στη ζωή του ως γυναίκα – σωσίας μιας άλλης που φέρεται να είχε αυτοκτονήσει πολλά χρόνια πριν… Σκιές και απειλές από αόρατους δολοφόνους, σκηνές και στιγμές που ανατρέπουν απειλητικά την καθημερινότητα και ένα μέλλον απροσδιόριστο που κουβαλά μνήμες αδιευκρίνιστες του παρελθόντος..

Η Μάγια Μποντζώρλου γεννήθηκε στο Βόλο. Είναι μαθηματικός και εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά στην Ελλάδα και την Αυστραλία (Νέα Αριάδνη, Βίγλα, Πλώρη, Μακρινίτσα Μαγνησίας, Έλευσις, Αντίποδες – Μελβούρνη). Μεταφράσεις της λογοτεχνικών κειμένων από τα αγγλικά και δοκίμιά της έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και λογοτεχνικά περιοδικά. Το ποιητικό της έργο έχει παρουσιαστεί από το Δήμο Βόλου και τη Ελληνική Ραδιοφωνία.

Εχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Πειρασμός» εκδόσεις Γραφή- Βόλος και «Φρέγιο» εκδόσεις Ώρες – Βόλος καθώς τα θεατρικά έργα «Το σπίτι με τ’ αστέρια» Εκδόσεις Γραφή – Βόλος, και «7 θεατρικά μονόπρακτα» Εκδόσεις Οστρια – Αθήνα. Επίσης έχει γράψει τις ποιητικές συλλογές «Ονειρο», «Φεγγάφωτο» και «Χαρταετός», τα θεατρικά έργα «Ανεμώνες του Σεπτέμβρη», το «Τριαντάφυλλο του Νότου» και «Μποέμ» καθώς και το μυθιστόρημα μυστηρίου «Το Τριαντάφυλλο του Νότου» και «Ταραντούλα».

Εχει τιμηθεί με το Α΄ βραβείο στον Διαγωνισμό Θεατρικό Μονόπρακτου 2009 και του λογοτεχνικού περιοδικού Αντίποδες για το μονόπρακτο Η χήρα καθώς επίσης το Β΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Ποίησης 2009 επίσης του περιοδικού Αντίποδες για το ποίημα «Ταξιδιάρικα Πουλιά».

Σημειώνεται ότι ο χώρος της βεράντας του ξενοδοχείου Ξενία Βόλου θα διατεθεί για όσους δεν έχουν πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου