ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυλαία για την έκθεση «Ταξίδι με ανοιχτά πανιά»

αυλαία-για-την-έκθεση-ταξίδι-με-ανοιχ-353094

Μεγάλη προσέλευση κοινού κατέγραψε η έκθεση μικροναυπηγικής ιστορικών πλοίων του Αντώνη Τζούμα, με τίτλο: «Καράβια θρύλοι των θαλασσών κατά την Εθνεγερσία του 1821», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο, που συνδιοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση ήταν προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί χθες Δευτέρα. Όλο αυτό το διάστημα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία μέσα από τα έργα μικροναυπηγικής να «ταξιδέψουν» νοερά στην ελληνική ναυτοσύνη, το ναυτεμπόριο και τη δράση των Ελλήνων στη θάλασσα την περίοδο της Τουρκοκρατίας, μέσα από τα μικροναυπηγημένα ομοιώματα ιστορικών πλοίων που έλαβαν μέρος στον Αγώνα.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοντέλα πλοίων, πιστά αντίγραφα υπό κλίμακα των πραγματικών, από ξύλο, μπρούτζο, χαλκό, χάλυβα και άλλα υλικά, που ζωντανεύουν την ιστορία του Αγώνα, των καπετάνιων και των τόπων όπου αυτοί έδρασαν.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της έκθεσης, διοργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις, με σκοπό την πληρέστερη παρουσίαση και του έργου του Αντώνη Τζούμα, αλλά και της τεράστιας προσφοράς της Ναυτιλίας στον Αγώνα του 1821.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου