ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αναφορά στα 200 χρόνια από την Επανάσταση

νέο-εκπαιδευτικό-πρόγραμμα-με-αναφορ-353185

Σειρά από μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, προσαρμοσμένα εκπαιδευτικά στις νέες ανάγκες και τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα επιβαλλόμενα νομοθετημένα μέτρα για τον covid 19 θα υλοποιήσει φέτος το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου.

Στα ήδη γνωστά εκπαιδευτικά προγράμματα, έρχεται να προστεθεί ένα νέο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα που τιτλοφορείται «Ηρωίδες με φουστανέλα αντρίκια» και αποτελεί ένα συμβολικό εκπαιδευτικό αφιέρωμα στη μεγάλη επέτειο που φέτος γιορτάζει η Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ηρωίδες με φουστανέλα αντρίκια» είναι συνδεδεμένο και με την τοπική ηρωίδα Μαργαρίτα Μπασδέκη, που όπως είναι γνωστό, έδρασε στη θεσσαλική επανάσταση του 1878 της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα στη θρυλική μάχη του Σαρακηνού στη Μακρινίτσα.

To πρόγραμμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τις αρχές της μουσειοπαιδαγωγικής, απευθύνεται και στις δυο σχολικές βαθμίδες, ενώ πραγματοποιείται στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα χορού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (Αχιλλοπούλου με Κύπρου).

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της φετινής επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου σχεδίασε επίσης τη μονογραφία, με τίτλο «Μικρό δοξαστικό σε άγνωστες ηρωίδες της Επανάστασης του 1821: Η Μεσολογγίτισσα Τασούλα Γυφτογιάννη», η οποία θα προσφερθεί ως δώρο σε όλα ανεξαιρέτως τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας.

Η επετειακή έκδοση του Λ.Ε.Β. αποτελεί ελάχιστη συμβολή στις ηρωίδες του 1821 εστιάζοντας στην Τ. Γυφτογιάννη, μια από τις θρυλικές πρωταγωνίστριες της εξόδου του Μεσολογγίου. Μιας γυναίκας που η συμμετοχή της στην Επανάσταση καταγράφεται ανεκτίμητη, όπως και πολλών ακόμη γυναικών είτε πρόκειται για Μεσολογγίτισσες «ελεύθερες πολιορκημένες» και «εξοδίτισσες» είτε για ηρωίδες από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας, που η δράση τους δεν έχει επαρκώς αποτιμηθεί.

Το συγκεκριμένο, όπως και όλα ανεξαιρέτως τα προγράμματα του Λ.Ε.Β. υλοποιούνται, κατόπιν συνεννόησης, στις ώρες 09.00 – 10.30 και 11.00 -12.30. Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αποστολία Αρμπελιά, μουσειοπαιδαγωγός.

Συμμετοχές και πληροφορίες στη διαδικτυακή διεύθυνση [email protected] και στα τηλέφωνα 2421305753 και 6945852406 (Απ. Αρμπελιά) τις ώρες 11:30 – 14:00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου