Μεγάλη κιθαριστική συναυλία σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο   

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-18, 11:55:47
Η σημερινή συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας του Βόλου θα μεταδοθεί διαδικτυακά σε όλον τον κόσμο.    
Μεγάλη κιθαριστική συναυλία  σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο    

 

 

Ο πρώτος παγκόσμιος εορτασμός και η επίσημη θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, στα Μελισσάτικα Νέας Ιωνίας Βόλου, στην πόλη που ίδρυσε και συντονίζει τον εορτασμό σε 107 χώρες, σε 435 πόλεις από όλον τον κόσμο.

Την πρόταση αμέσως αγκάλιασαν και υποστηρίζουν, η UNESCO, ο Φορέας Πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της ΕΚΠΟΛ, ο Δήμος Βόλου δια του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. , το Hellenic Spirit Organization, η International Art Academy, η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών και άλλοι.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας ιδρύεται και καθιερώνεται το 2021, με έμπνευση και πρωτοβουλία του κιθαρίστα - συνθέτη - καθηγητή Γιώργου Φουντούλη, αρχικά υπό την αιγίδα της UNESCO και της «Μαγνήτων Κιβωτού», καθώς και δεκάδων διεθνών φορέων υψηλού κύρους και μεγάλης εμβέλειας, με έδρα και Κέντρο Συντονισμού τον Βόλο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κιθάρας κοινοποιήθηκε στις χώρες μέλη του ΟΗΕ και θα εορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου.

Ο πρώτος επίσημος πανηγυρικός εορτασμός διοργανώνεται σήμερα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, με τη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας του Βόλου, που θα μεταδοθεί διαδικτυακά σε όλον τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής 107 χώρες, 435 πόλεις σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη μεγάλη Γιορτή της Κιθάρας. Ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν μηνύματα ειρήνης, συμφιλίωσης, πολιτισμού, θετικής ενέργειας, με σύμβολο το πιο δημοφιλές μουσικό όργανο, την κιθάρα, που έχει καταγεγραμμένη ιστορία 4.000 χρόνων και κατάγεται από την αρχαιοελληνική εποχή με πρώτους κιθαριστές τον μυθικό θεό Απόλλων, τον μεγάλο δάσκαλο Χείρων Κένταυρο, τον Ορφέα, τον Αχιλλέα, τον Ηρακλή, τον Πλάτωνα, τον Σοφοκλή, κα.

Ιδιαίτερα η πόλη του Βόλου, ως έδρα και κέντρο συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας, θα παραμένει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για να υποδέχεται επίσημα πρόσωπα, επισκέπτες του καλλιτεχνικού χώρου και φιλότεχνους, και να επιδεικνύει και να προβάλλει τον πλούσιο πολιτισμό της.

Μέσα απ’ αυτό τον παγκόσμιο θεσμό, δίνονται πλέον πολλές δυνατότητες και ανοίγονται νέες μεγάλες προοπτικές για την διαρκή προβολή της ευρύτερης περιοχής μας.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=