«Μελέτες για τον Ρήγα Βελεστινλή»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-16, 07:15:33
Το νέο βιβλίο του δρ. Δημήτριου Καραμπερόπουλου θα παρουσιαστεί από τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου  
«Μελέτες για τον Ρήγα Βελεστινλή»

 

Το νέο βιβλίο του δρ. Δημήτριου Καραμπερόπουλου με τίτλο «Μελέτες για τον Ρήγα Βελεστινλή» θα παρουσιάσει σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου σήμερα Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Παρκ» στον Βόλο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δρ. Αρχαιολογίας, επίτιμη προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας Αργυρούλα Ιντεσίλογλου, ο δρ. φυσικός Χρήστος Ξενάκης και ο ερευνητής – συγγραφέας Δημήτριος Καραμπερόπουλος. Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Το βιβλίο «Μελέτες για τον Ρήγα Βελεστινλή. 30 χρόνια (1990-2020)» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών Βελεστίνου Ρήγας περιλαμβάνει μελέτες και επιστημονικές αναφορές του Δημ. Καραμπερόπουλου για τον Ρήγα Βελεστινλή που έχουν δημοσιευθεί κατά τη διάρκεια τριάντα χρόνων (1990 – 2020) σε επιστημονικά περιοδικά, τόμους πρακτικών συνεδρίων και εφημερίδες. Στο πολυσέλιδο και πολυσυλλεκτικό εκδοτικό πόνημα των 1228 σελίδων με τη σύσταση ειδικών συγκεντρώνονται κατά θεματική ενότητα και χρονολογική σειρά έρευνες που συνετέλεσαν με την παρέλευση των ετών στην αποτελεσματική συλλογή ιστορικών δεδομένων.

Ο ιατρός Δημ. Καραμπερόπουλος γεννήθηκε στο Βελεστίνο το 1945, όπου έζησε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει την ειδικότητα του παιδιάτρου από το 1980, την οποία ασκεί στην Κηφισιά όπου ζει. Από το 1990 ασχολείται με την Ιστορία της Ιατρικής της εποχής του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, δημοσιεύοντας πολλές πρωτότυπες μελέτες. Ανακηρύχθηκε με άριστα Διδάκτωρ της Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το1996. με μια πολυσέλιδη εμπεριστατωμένη μελέτη, η οποία αναφέρεται στα έντυπα ελληνικά ιατρικά βιβλία της προεπαναστατικής Ελλάδας.

Ιδρυσε τον Σύλλογο Βελεστινιωτών Αθηνών (1981) και μέχρι το1997 εξέδιδε τη εφημερίδα του Συλλόγου «Φωνή του Βελεστίνου». Ιδρυσε την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου Ρήγα (1987), της οποίας είναι πρόεδρος. Εχει διοργανώσει από το 1986 επτά Διεθνή συνέδρια για τον Ρήγα Βελεστινλή και την γενέτειρά το και εκδίδει τα αντίστοιχα πολυσέλιδα Πρακτικά τους.

Εχει εκδώσει τα ολοκληρωμένα για πρώτη φορά άπαντα τα έργα του Ρήγα το 2007 και το Σύνταγμα του Ρήγα σε δέκα γλώσσες βαλκανικές και ευρωπαϊκές. Συμμετείχε σε όλα, σχεδόν, τα συνέδρια και συμπόσια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που διοργανώνονταν για τον Ρήγα Βελεστινλή καθώς επίσης δίδει πολλές ομιλίες σχετικά με την προσωπικότητα και το επαναστατικό σχέδιο του εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή.

Σημειώνεται ότι για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι απαραίτητη η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=