ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δίνει το ιστορικό της στίγμα…

δίνει-το-ιστορικό-της-στίγμα-362298

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η εκπομπή «Ηρωες του 1821», που προβάλλεται απόψε στις 9 από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ. Στην αποψινή εκπομπή συμμετέχει η δρ. Αννίτα Πρασσά, ιστορικός, προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας, σκιαγραφώντας την προσωπικότητα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

Με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, η Αννίτα Πρασσά δηλώνει «πολύ χαρούμενη για τη συμμετοχή μου στην εξαιρετική σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για τους ήρωες του ’21 σε σενάριο και σκηνοθεσία της Agnes Sklavou και του Stelios Tatakis, που δημιούργησαν με ξεχωριστό μεράκι. Αυτή την Παρασκευή (9 μ.μ.) η καπετάνισσα του Αγώνα, η Σπετσιώτισα Κυρά, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, μία θυελλώδης παρουσία της εποχής της».

Η Θεοφανία Παπαθωμά υποδύεται μοναδικά την καπετάνισσα από τις Σπέτσες, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν η Ανιές Σκλάβου και ο Στέλιος Τατάκης.

Η Θεοφανία Παπαθωμά ενσαρκώνει την Μπουμπουλίνα

Η Μπουμπουλίνα ξεχώρισε με την προσφορά και τις θυσίες της στον αγώνα της Επανάστασης. Σε σύντομο βιογραφικό της ζωής της πριν το 1821, σκιαγραφούμε τη γυναίκα που μετά τον χαμό του δεύτερου άντρα της αποφασίζει να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο της ζωής της και να λάβει ενεργό μέρος στον αγώνα. Παρακολουθούμε την πορεία της ζωής της στην Επανάσταση. Η προσφορά της με δύο καράβια στην πολιορκία του Ναυπλίου, η συμμετοχή της στην πολιορκία της Τρίπολης, η αναγνώρισή της από όλους τους οπλαρχηγούς ως ίση, η συμμαχία της με τον Κολοκοτρώνη και η αποκαθήλωσή της στη διάρκεια του πρώτου εμφυλίου πολέμου. Η επιστροφή της στις Σπέτσες και ο άδικος χαμός της.

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα ήταν εμβληματική προσωπικότητα όχι μόνο της Επανάστασης, αλλά και των γυναικών που ξεχώρισαν σε μια εποχή γεμάτη προκαταλήψεις και ανισότητες.

H νέα σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ αποτελεί το επιστέγασμα των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Μια ξεχωριστή τηλεοπτική πρόταση που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, με κινηματογραφική οπτική, άρτια τεκμηρίωση, υψηλή αισθητική και σπουδαίους συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Το κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια των ηρώων. Τα εμβληματικά πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης, η πορεία της ζωής τους, η συμμετοχή και η προσφορά τους στον αγώνα. Ιστορικοί-ομιλητές παρουσιάζουν και αναλύουν το γενικό ιστορικό πλαίσιο στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 και αναλύουν πτυχές της προσωπικότητας του εκάστοτε ήρωα.

Τους ήρωες του 1821 ενσαρκώνουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Λεωνίδας Κακούρης, Αργύρης Πανταζάρας, Θεοφανία Παπαθωμά, Ερρίκος Λίτσης, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Αντώνης Καραθανασόπουλος και Σπύρος Σταμούλης.

Τη μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει ο πιο επιτυχημένος συνθέτης της γενιάς του, Φοίβος. Η εκτέλεση παραγωγής είναι της JK Productions.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου