ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανελλήνιος διαγωνισμός μουσικής

πανελλήνιος-διαγωνισμός-μουσικής-363433

Tον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής για το 2021 διοργανώνει o Oμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, στην Αθήνα. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής άμιλλας και η ηθική ανταμοιβή εκείνων που με τη μελέτη παρουσιάζουν και αξιοποιούν το ταλέντο τους.

Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν στις κάτωθι κατηγορίες από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από αναγνωρισμένους και καταξιωμένους καθηγητές και μουσικούς. Πρόεδρος του διαγωνισμού είναι ο διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και συνθέτης Ελευθέριος Καλκάνης. Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στις κάτωθι μουσικές κατηγορίες: πνευστά, έγχορδα, πιάνο, κιθάρα, παραδοσιακά όργανα, μονωδία και παραδοσιακό τραγούδι.

Για όλες τις κατηγορίες οργάνων ισχύουν οι κάτωθι ηλικιακές κατηγορίες:

Εφηβοι από 12 ώς 18 ετών (17 και 12 μηνών), συμπληρωμένα μέχρι την ημερομηνία του διαγωνισμού και ενήλικες από 18 ώς 28 ετών (27 και 12 μηνών), συμπληρωμένα μέχρι την ημερομηνία του διαγωνισμού.

Για τη μονωδία και το παραδοσιακό τραγούδι:

Ενήλικες από 18 ώς 28 ετών (γυναίκες), από 18 ώς 30 ετών (άνδρες).

Ο 6ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός του Ομίλου δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Ο Ομιλος θα απονείμει βραβεία και επαίνους και μόνον το Α’ βραβείο, για κάθε διαγωνιστική κατηγορία οργάνων και φωνών, θα έχει το χρηματικό έπαθλο των 300 ευρώ.

Ο διαγωνισμός θα διοργανωθεί στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, 106 80, Αθήνα), χωρίς την παρουσία κοινού.

Αναλυτικά η προκήρυξη και οι όροι συμμετοχής επισυνάπτονται στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του: https://www.facebook.com/groups/44986999454/

και https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου