ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποίηση με φωτεινά συναισθήματα

ποίηση-με-φωτεινά-συναισθήματα-400701

Ταλέντο και ευαισθησία στο πρώτο βιβλίο της Δέσποινας Βάμβα – Ιωαννίδου με τίτλο «Ατενίζοντας τα χρυσά στάχυα»

Εκφραση ψυχής ο ποιητικός λόγος, αποτυπώνεται με ευαισθησία στις δημιουργίες της Δέσποινας Βάμβα – Ιωαννίδου και στο πρώτο της βιβλίο με τον τίτλο «Ατενίζοντας τα χρυσά στάχυα».

Στην πρώτη της ποιητική συλλογή, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΒΗ, αποτυπώνεται η ευαισθησία και το ταλέντο της δημιουργού, η οποία έδωσε στα εφηβικά της χρόνια τα πρώτα δείγματα ποιητικής γραφής, «επιστρέφοντας» μετά από πολλά χρόνια στην μαγεία του έμμετρου λόγου.

Με σπουδές νηπιοβρεφοκόμου και αγάπη στα παιδιά, η Δέσποινα Βάμβα – Ιωαννίδου αφοσιώθηκε στην οικογένειά της, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα στον πολιτισμό, την λογοτεχνία και κάθε μορφής τέχνη να γεμίζει την ψυχή της με όμορφα συναισθήματα. «Μετά το πρώτο μου ποίημα, που έγραψα σε ηλικία 14 ετών, επανήλθα φέτος, και άρχισα να γράφω σε διάστημα μισού χρόνου, τα ποιήματα που περιλαμβάνονται στο πρώτο μου βιβλίο» αναφέρει η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Αναφερόμενη στην πρώτη ποιητική συλλογή που εξέδωσε πρόσφατα, η κ. Βάμβα υπογραμμίζει ότι «η ποίηση είναι εσωτερική ανάγκη και έκφραση της ψυχής μου για πολλά θέματα. Η ανάγκη να ασχοληθώ με την ποίηση γεννήθηκε έντονα στη διάρκεια της καραντίνας».

Η ενασχόληση με την ποίηση γεμίζει την ψυχή της με φωτεινά συναισθήματα. «Γράφοντας ποίηση νιώθεις σαν να ζωγραφίζεις έναν πίνακα, τον πίνακα της ψυχής. Αφιερώνω το συγκεκριμένο βιβλίο στην κόρη μου Ειρήνη, τον σύζυγό μου Δημήτρη και στη μητέρα μου» αναφέρει η ίδια.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελούν για την ίδια τα σχόλια των δικών της ανθρώπων, της οικογένειας, του κοινωνικού περίγυρου, των φίλων της ποίησης, των Βολιωτών. Τα ποιήματά της είναι πολυθεματικά και αναφέρονται σε κοινωνικά, συναισθηματικά και άλλα ζητήματα, ξεδιπλώνοντας σκέψεις, προβληματισμούς και ευαισθησία ψυχής.

Κάθε ποίημα που περιλαμβάνεται στην ποιητική συλλογή «Ατενίζοντας τα χρυσά στάχυα» αποτελεί αφήγημα ψυχής, καταστάλαγμα ωριμότητας και ευαισθησίας. Όπως υπογραμμίζει, εξάλλου, η ίδια «θέλω να μοιραστώ με τον κόσμο τις σκέψεις μου και τις ιδέες μου, την δική μου ποίηση, η οποία αυτή την στιγμή ωριμάζει μέσα μου».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου