Μαθαίνουν την πόλη τους

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-25, 08:50:53
Τα μέλη και οι φίλοι του Οδηγισμού θα ξεναγηθούν στη συνοικία των Παλαιών  
Μαθαίνουν την πόλη τους

 

 

Ιστορικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό περίπατο διοργανώνει το Τοπικό Τμήμα του Οδηγισμού της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας αύριο Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, στην συνοικία των Παλαιών του Βόλου.

Οι συμμετέχοντες θα περιδιαβούν τον λόφο θα δουν τα σημάδια της ιστορίας του, θα ταξιδέψουν στο χρόνο, αυξάνοντας σημαντικά την εμπειρία και τις γνώσεις τους, θα κάνουν μια στάση ανάπαυλας για καφέ, αναψυκτικό και αναστοχασμό, θα πάρουν ενημερωτικά φυλλάδια. Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο στα παιδιά των ομάδων του ΣΕΟ με τους γονείς τους, όσο και σε κόσμο εκτός Οδηγισμού που επιθυμεί να συμμετέχει. Η συγκεκριμένη δράση, θα είναι η πρώτη μιας σειράς περιπάτων – δράσεων με θέμα «Μαθαίνω την πόλη μου».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 η ώρα το πρωί αύριο Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στην είσοδο του Μουσείου της Πόλης του Βόλου στην οδό Φερών 17 στα Παλαιά. Ο Γιάννης Κουτής, ιστορικός στη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών, θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στην περιοχή.

Οι υπεύθυνοι του Τοπικού Τμήματος του Οδηγισμού της Νέας Ιωνίας θεωρούν πολύ σημαντικές αυτές τις παιδαγωγικές δράσεις, διότι εντάσσονται στο Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα. Σκοπός τους είναι να αναδείξουν πλευρές της Ιστορίας του τόπου, που είναι άγνωστες στο πλατύ κοινό, με απλό, κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο.

«Επιδιώκουμε να πραγματοποιούμε δραστηριότητες, που βοηθούν τα παιδιά μας και τους νέους μας να αποκτήσουν εμπειρίες. Προσπάθειά μας είναι να οργανώνουμε δράσεις που συμβάλλουν στην πνευματική, ψυχική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Στόχος μας είναι η ατομική πρόοδος των μελών μας, όπως και το να μάθουν να ζουν με αξίες. Η δράση «Μαθαίνω την πόλη μου» είναι ανοιχτή και στους φίλους και στους γονείς των παιδιών. Αλλωστε, η βιωματική και ψυχαγωγική προσέγγιση είναι ο καλύτερος τρόπος για να εντρυφήσουμε σε οποιαδήποτε γνώση και φυσικά στο να γνωρίσουμε ουσιαστικά τον τόπο μας» επισημαίνει το στέλεχος του ΣΕΟ Εύη Κλεάνθη.

Οπως αναφέρει από την πλευρά της η πρόεδρος του Οδηγισμού Νέας Ιωνίας Κυριακή Δανιηλίδου: «Το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί φέτος περιλαμβάνει 4 έως 5 ξεναγήσεις - διαδρομές με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Εκτός από την περιοχή των Παλαιών, αν μας το επιτρέψει η πανδημία, ευελπιστούμε να εξερευνήσουμε τον βιομηχανικό Βόλο του περασμένου αιώνα και την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, την προσφυγική Νέα Ιωνία, τον Βόλο κατά την περίοδο της Κατοχής και την περιοχή της Δημητριάδας. Το πρόγραμμα συνδυάζει την ιστορία με τις προεκτάσεις της στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Θα περπατάμε στους δρόμους της πόλης μας και θα αφουγκραζόμαστε τη ζωή των ανθρώπων που έζησαν μέσα στους αιώνες. Για τα παιδιά των ομάδων θα ακολουθήσει ανατροφοδότηση. Το πρόγραμμα βάζει τα θεμέλια για τον ενημερωμένο και υπεύθυνο πολίτη, που ξέρει τον τόπο του και φροντίζει για αυτόν».

Αύριο Κυριακή, κατά τη διάρκεια του περιπάτου θα κρατούνται οι αποστάσεις και οι συμμετέχοντες θα φορούν μάσκα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Η πολιτιστική περιήγηση είναι δωρεάν.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6934187225 έως σήμερα Σάββατο, 09:00 – 14:00, Εύη Κλεάνθη.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=