ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς

ημέρες-πολιτιστικής-κληρονομιάς-406301

Με θεματική περιήγηση στη μόνιμη και περιοδική έκθεση, που στεγάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, με περιεχόμενο τη λατρεία θεών και ηρώων και παρουσίαση των ιερών τους, συμμετέχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας κατά το τριήμερο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς σήμερα Παρασκευή 24, αύριο Σάββατο 25 και μεθαύριο Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι περιηγήσεις αρχίζουν στις 10:30 και 12:00, με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων ανά περιήγηση τα 15 άτομα. Θα τηρούνται αυστηρά τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19.

Να σημειωθεί ότι μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή βεβαίωση νόσησης (ή βεβαίωση με χρονικό όριο μέχρι 6 μήνες από τη διάγνωση της νόσου) ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test αντιγόνου μέχρι 48 ωρών από την ώρα συμμετοχής τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης η σωστή χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν θεσμό στον οποίο η Ελλάδα συμμετέχει από το 1996, υιοθετώντας πλήρως τους σκοπούς και το χαρακτήρα του. Τον γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ βασικός στόχος του είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά, με το άνοιγμα χώρων και μνημείων στην κοινωνία και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Ο εορταστικός χαρακτήρας του προγράμματος προσκαλεί τους επισκέπτες να έλθουν σε επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά με τρόπους λιγότερο ακαδημαϊκούς και περισσότερο βιωματικούς, μέσα από συναυλίες, εκπαιδευτικές δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών, παραστάσεις, εικαστικές παρεμβάσεις, εκθέσεις κ.ά.

Το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2021 είναι αφιερωμένο στην ποικιλόμορφη και προσβάσιμη σε όλους πολιτιστική κληρονομιά, με κοινή θεματολογία «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!».

Υπεύθυνες της δράσης είναι οι Νικολάου Ελισάβετ – Τσιαμάγκα Ευμορφία (e-mails: [email protected] [email protected]) και τηλέφωνο επικοινωνίας 2421076278.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου