Αρχισαν οι εγγραφές στα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-18, 14:00:07
Αρχισαν οι εγγραφές στα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Αρχισαν οι εγγραφές για την παρακολούθηση μαθημάτων στα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα επιβαλλόμενα και νομοθετημένα μέτρα για τον covid 19.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια αποτελούν μια σειρά από εξαιρετικές προτάσεις, που η αφετηρία τους εντάσσεται στο πρώτο ξεκίνημα του ΛΕΒ (1920) με τα εργαστήρια κεντητικής, ασπροκεντήματος και ραπτικής. Έκτοτε, ακολούθησαν μια πολυκύμαντη διαδρομή και εξελίχθηκαν με το χρόνο σε μια κοιτίδα εκπαίδευσης και πολιτισμού, συμβάλλοντας σ’ ένα παραδοσιακό κλάδο της τοπικής παραγωγικής οικονομίας και αναδεικνύοντας την καλλιτεχνική ευαισθησία των γυναικών. Μετά την βιομηχανοποίηση των παραγομένων ειδών, οι δράσεις αυτές ατόνησαν. Το Λύκειο όμως με προτεραιότητα την αναβίωσή τους, κατάφερε προ αρκετών ετών την επαναλειτουργία τους. Σήμερα στους κόλπους των εργαστηρίων λειτουργούν με επιτυχία τμήματα υφαντικής, κεντητικής, πλεκτικής, κοπτικής-ραπτικής.

Τα μαθήματα των παραπάνω εργαστηρίων, τα οποία στεγάζονται σε εκμισθωμένο χώρο 150 τ.μ.. πλήρως εξοπλισμένα, συνεχίζονται έως και τον Ιούνιο. Η εκπαίδευση, η οποία γίνεται από εξαιρετικές εκπαιδεύτριες, εμπλουτίζεται με διαδραστικές δράσεις για την απόκτηση χρήσιμων εμπειριών με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο. Η λειτουργία τους διανθίζεται συχνά με θεματικά σεμινάρια και μικρές εκθέσεις χειροποίητων δημιουργιών των εκπαιδευομένων, των υπευθύνων εκπαιδευτριών αλλά και μελών της Εφορείας Υφαντικής, προσφέροντας προτάσεις για όμορφα, χρηστικά και οικονομικά δώρα, ενώ δέχονται και ειδικές παραγγελίες.

Να σημειωθεί ότι στα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν άτομα που θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση νόσησης (η βεβαίωση με χρονικό όριο μέχρι 6 μήνες από τη διάγνωση της νόσου), είτε δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), είτε αρνητικό αποτέλεσμα rapid test αντιγόνου μέχρι 48 ωρών από την ώρα συμμετοχής τους.

Η διεύθυνση των παραπάνω εργαστηρίων είναι: Δον Δαλεζίου & Ρ. Φεραίου. Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά στο Λ.Ε.Β. Ώρες: 11.30-14.00. Τηλέφωνα: 2421305753-2421033938,6981725591, 6983280725, 6973814134 και 6978186879.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=