ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το αυθεντικό πιάνο της Μαρίας Κάλλας θα συνοδεύσει τις εμφανίσεις της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο

το-αυθεντικό-πιάνο-της-μαρίας-κάλλας-θ-419802

Το αυθεντικό πιάνο της Μαρίας Κάλλας, δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς εκείνη, θα συνοδεύσει τις εμφανίσεις της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο.

Η παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» θα παρουσιαστεί στις 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ηρώδειο.

Το αυθεντικό πιάνο της Μαρίας Κάλλας, δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς εκείνη, το οποίο είχε τοποθετηθεί στη θαλαμηγό «Χριστίνα» για να κάνει η Κάλλας τις πρακτικές ασκήσεις της, όταν ταξίδευαν, πρόκειται να συνοδεύσει τις πολυαναμενόμενες εμφανίσεις της Μόνικα Μπελούτσι στην Ελλάδα.

Η Κάλλας και ο Ωνάσης

Γνωρίστηκαν το 1957, σε μια δεξίωση που διοργάνωσε η γνωστή κοσμικογράφος της εποχής, Έλσα Μάξγουελ.

Ο μεγιστάνας έβαλε στο στόχαστρο την Ελληνίδα ντίβα της όπερας, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να τη φλερτάρει ανοιχτά.

Το ειδύλλιο μεταξύ τους αναπτύχθηκε δύο χρόνια μετά, όταν ο Ωνάσης προσκάλεσε την Κάλλας και τον σύζυγό της, Μενεγκίνι, σε κρουαζιέρα, με την πολυτελή θαλαμηγό του. Η παρουσία της συζύγου του, Τίνας Λιβανού, δεν απασχόλησε τον Ωνάση, που είχε επικεντρωθεί στον στόχο του, την Μαρία Κάλλας.

Όταν διεκδικούσε μια γυναίκα, ο Αρίστος δεν είχε αναστολές. Φλέρταρε την Κάλας σχεδόν ανοικτά. Ο ερωτισμός ανάμεσά τους ήταν πλέον ορατός.

Τόσο, που όταν κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην Κωνσταντινούπολη ανέβηκε στη θαλαμηγό ο Πατριάρχης Αθηναγόρας, ευλόγησε την Κάλλας και τον Ωνάση, νομίζοντας ότι είναι σύζυγοι.

Όταν αποκαταστάθηκε η αλήθεια, επικράτησε αμηχανία.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου