ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Safe Place: Θεατρικό σεμινάριο στον Βόλο

safe-place-θεατρικό-σεμινάριο-στον-βόλο-421156

Η ηθοποιός Βάσια Βασιλείου μυεί στην τέχνη του θεάτρου

Η Βάσια Βασιλείου, ηθοποιός, σκηνοθέτιδα, εισηγήτρια σειράς ομαδικών θεατρικών σεμιναρίων με έδρα την Αθήνα, ταξιδεύει σε πόλεις της Ελλάδος με το τρίωρο θεατρικό σεμινάριο Safe Place ή αλλιώς ασφαλές πεδίο.

«Διανύουμε», επισημαίνει η διοργανώτρια, «μια εποχή που μας υποβάλλει την αναγκαιότητα να αισθανθούμε την παρουσία του διπλανού μας, πράττοντας μιας συλλογική απόπειρα να δραπετεύσουμε από την τοξική πραγματικότητα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της θεατρικής διαδρομής. Το θέατρο θέτοντάς μας απέναντι από μια σειρά καθρέφτες, μας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουμε το κομμάτι της φύσης μας που παραμένει ακατέργαστο και που ίσως μας καταστήσει καλύτερους και γενναιόδωρους».

Αν επιθυμείς να γευτείς αυτή την εμπειρία και να συνδεθείς σε αυτό τον κύκλο εξερεύνησης με μοναδικά εργαλεία το σώμα σου, τον ήχο σου και τη φαντασία σου, το Safe Place θα βρίσκεται στον Βόλο το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρες 15:30 με 18:30 στο κέντρο πολιτισμού και τεχνών «Θεατρίνη» (Πλάτωνος 20).

Η Βάνα Βασιλείου είναι κυπριακής καταγωγής, με 7ετή εμπειρία στη θεατρική διδασκαλία-προετοιμασία, εισηγήτρια τεσσάρων κύκλων ομαδικών σεμιναρίων, καθώς και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους.

Αρχισε να συνεργάζεται με το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ΡΙΚ2 σε ηλικία δεκαπέντε ετών και η πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο έγινε δυο χρόνια μετά, στα δεκαεφτά της, σε τριμελή χορό αρχαίας τραγωδίας. Αμέσως μετά αναχωρεί για άλλες πολιτείες αναζήτησης, έμπνευσης, κατάρτισης, έρευνας. Πρώτη στάση το Τορόντο του Καναδά στο George Brown College, Toronto Dance Theatre, Cathleen Duffy’s dance studio. Aπό την Αμερική στην Ευρώπη και τέλος αγκυροβολεί στην Αθήνα. H πρώτη της συνεργασία ήταν με το Εθνικό Θέατρο στην παράσταση Γαλάζιο Πουλί του Μ. Μέτερλινγκ.

Στο σεμινάριο θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον covid19, που ισχύουν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου