ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βαγγέλης Λιόλιος: Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος σολίστ του μπουζουκιού

βαγγέλης-λιόλιος-έφυγε-από-την-ζωή-ο-σπ-422592

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 65 ετών, άφησε σήμερα 14/9, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Βαγγέλης Λιόλιος.

Γεννήθηκε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης και σε μικρή ηλικία άρχισε να μαθαίνει μπουζούκι, κάνοντας αργότερα θεωρητικά μαθήματα στο Μακεδονικό Ωδείο.

Σε ηλικία 15 χρονών δουλεύει επαγγελματικά σε μεγάλα μαγαζιά της πόλης και συνοδεύει μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Το 1973 συνοδεύει την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το τραγούδι «Χωρίς δεκάρα», ενώ το 1975 τον Βασίλη Τσιτσάνη στο τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή» στη βράβευσή του, για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι.

Το 1982 δημιουργείται μια σπουδαία συνεργασία με τον Νίκο Παπάζογλου, με συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου παίζει και σε κάποιους από τους δίσκους του: «Χαράτσι», «Μέσω Νεφών», «Όταν κινδυνεύεις, παίξε την πουρούδα», «Μά’ισσα σελήνη».

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν βασικό μέλος της ορχήστρας «Λοξή Φάλαγγα». Ο Νίκος Παπαζόγλου τον παρουσίαζε στο κοινό λέγοντας «στο μπουζούκι ο αριστερόχειρας Κινέζος Βαγγέλης Λιόλιος»!

Δύο χρόνια μετά, ανοίγει το δικό του στέκι, τη «Μουσική Ταβέρνα Λιόλιος» μαζί με τη σύζυγο του, σπουδαία τραγουδίστρια Φωτεινή Κοφινά.

Το 1988, κυκλοφορεί ο δίσκος του «Οργανάκι», που ερμηνεύει η σύζυγός του και ο δίσκος «Μουσικά θέματα» με σόλο μπουζούκι από τον ίδιο.

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος αποχαιρετώντας τον δεξιοτέχνη μουσικό.

«Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Βαγγέλη Λιόλιο! Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε ότι ο αγαπημένος μας συνάδελφος Βαγγέλης Λιόλιος δεν είναι πια κοντά μας.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού, με μοναδικό και απόλυτα αναγνωρίσιμο ήχο!

Η δισκογραφική του παρουσία, ιδιαίτερα στους δίσκους του Νίκου Παπάζογλου, θα παραμείνει ανεξίτηλη! Το Δ.Σ. και σύσσωμα τα μέλη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε και συνάδελφε Βαγγέλη, η καλοσύνη σου και τα σπουδαία παιξίματά σου, θα παραμείνουν στη μνήμη μας, ως οδηγός και παράδειγμα!» αναφέρει στο μήνυμά του ο Σύλλογος.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου