Διημερίδα για τις εικαστικές τέχνες

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-12, 16:00:40
Διημερίδα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας -Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα
Διημερίδα για τις εικαστικές τέχνες

Διοργανώνεται την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Κατσίγρα

Η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης (ΕΕΙΤ) και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα διοργανώνουν την επιστημονική διημερίδα με θέμα «Εικαστικές τέχνες στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1940». Η διημερίδα θα διοργανωθεί με υβριδικό τρόπο δηλαδή θα υπάρχει παράλληλα φυσική παρουσία περιορισμένου και προκαθορισμένου αριθμού συνέδρων (μόνο πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο) και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (live streaming) για τους λοιπούς εγγεγραμμένους συνέδρους με σύνδεσμο ο οποίος θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η διημερίδα φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει το πεδίο των εικαστικών τεχνών κατά την περίοδο της δεκαετίας του 1940, να αναδείξει αθέατες όψεις του, καθώς και να επανεξετάσει τα ζητήματα που στο παρελθόν έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιπαραθέσεις.

Την οργανωτική επιτροπή απαρτίζουν οι Λία Γυιόκα αναπληρώτρια καθηγήτρια Α.Π.Θ, Γιάννης Μπόλης ιστορικός της τέχνης, προϊστάμενος Τμήματος Σύγχρονης Γλυπτικής, ΜOMus-Μουσείο Αλεξ Μυλωνά, Αλέξανδρος Τενεκετζής μεταδιδακτορικός ερευνητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΣΕΠ-ΕΑΠ.

Κατά την είσοδο θα πρέπει να επιδεικνύεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο.

Κατά τη διαδικασία των εγγραφών καθώς και κατά τη συμμετοχή των συνέδρων δεν θα πρέπει να συμμετέχουν άτομα με συμπτώματα ασθένειας από το αναπνευστικό σύστημα (πυρετός, βήχας, δύσπνοια κ.λπ.). Η φυσική παρουσία περιορισμένου και προκαθορισμένου αριθμού συνέδρων θα επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο (με επίδειξη σχετικών εγγράφων).

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους στον χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και διεξαγωγής της διημερίδας. Δήλωση συμμετοχής για παρακολούθηση της διημερίδας με εγγραφή στη διεύθυνση deligianni@katsigrasmuseum.gr.

Πληροφορίες: Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Γ. Παπανδρέου 2, 41334 Λάρισα, τηλέφωνα επικοινωνίας 2410623615, 2410616266.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=