ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βολιώτισσα στο Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος

βολιώτισσα-στο-iδρυμα-σταύρος-νιάρχος-427604

Η Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει «Μια μεγάλη κλειστή θάλασσα»

Σειρά δέκα τραγουδιών με την ονομασία «Μια μεγάλη κλειστή θάλασσα» παρουσιάζει η Βολιώτισσα ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα μεθαύριο Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η χαρισματική Βολιώτισσα ερμηνεύτρια φιλοξενείται στα «Πανοραμικά Σκαλιά» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με σειρά δέκα τραγουδιών.

Τα τραγούδια είναι εμπνευσμένα από τα δέκα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου «με μελωδίες, στίχους της παράδοσης και ρυθμούς που άλλοτε πατούν στη γη και άλλοτε μοιάζουν να κρέμονται από τον ουρανό, ταξιδεύουν με τη φωνή της Βασιλικής Καρακώστα και τη δεξιότητα των μουσικών της συνεργατών για να μας συναντήσουν», αναγράφεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Η Βασιλική Καρακώστα γεννήθηκε στη Γλύφα. Σπούδασε πιάνο, θεωρητικά, βυζαντινή μουσική και φωνητική. Ξεκίνησε από 15 ετών με παραδοσιακές ορχήστρες, όπως η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.

Από το 2001 μέχρι σήμερα ζει στην Αθήνα και έχει συνεργαστεί με επιφανείς συνθέτες και τραγουδοποιούς όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Παπάζογλου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Σπανός, Κώστας Λειβαδάς, καθώς επίσης και με δημοφιλείς δεξιοτέχνες και ερμηνευτές όπως ο Πετρολούκας Χαλκιάς, Γιάννης Κότσιρας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, και άλλοι.

Η Βασιλική Καρακώστα ανήκει στις πολλά υποσχόμενες ερμηνεύτριες, με ανοδική πορεία, ποιοτικές προδιαγραφές και αγάπη για την καλή μουσική, σε όλες τις εκφάνσεις της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου