ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκινητικές αναμνήσεις μιας δεκαετίας…

συγκινητικές-αναμνήσεις-μιας-δεκαετ-851206

Οι μνήμες μιας γόνιμης και δημιουργικής δεκαετίας καταγράφονται από καρδιάς, με λόγο και εικόνα στο λεύκωμα που δημιούργησαν με πολύ μεράκι τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Οι “Αναμνήσεις μιας δεκαετίας” θα παρουσιαστούν στην ετήσια καλοκαιρινή γιορτή των γονέων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, τιμής ένεκεν στους φετινούς απόφοιτους, μα πάνω απ όλα της απερχόμενης λόγω συνταξιοδότησης, διευθύντριας του Σχολείου, Ευανθίας Πέτρου. Το συγκινητικό και καλαίσθητο, συνάμα, λεύκωμα, αφιερώνεται “στους εκπαιδευτικούς που δίδαξαν και διαπαιδαγώγησαν, στους μαθητές που μορφώθηκαν και έγιναν καλύτεροι άνθρωποι, στους γονείς και σε όλους εκείνους που βοήθησαν και βοηθούν το Μουσικό Σχολείο Βόλου, να προσφέρει στη νέα γενιά του τόπου μας”. Οι μνήμες που με συγκίνηση καταθέτει η Ευανθία Πέτρου, επί δέκα χρόνια στυλοβάτης και θεμέλιος λίθος του Μουσικού Σχολείου Βόλου, συνοψίζονται στην φράση “κάθε δεκαετία αποτελεί ένα σκαλοπάτι, μια ευκαιρία για να κοιτάξει κανείς πίσω του και να κάνει τον απολογισμό του. Επειδή τα γραπτά μένουν, υπογραμμίζει η κ. Πέτρου, και οι αναμνήσεις, όταν δεν καταγράφονται ξεθωριάζουν, η δημιουργία αυτού του λευκώματος από το Σύλλογο Γονέων, αποτελεί προσφορά στους μαθητές, σ΄ εμάς τους καθηγητές και στους γονείς που εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στην αγκαλιά του Μουσικού Σχολείου”.
Οι αναμνήσεις μιας δεκαετίας αποτελούν παραστατική περιήγηση στα διδακτήρια που φιλοξένησαν τις δραστηριότητες των μαθητών του Σχολείου, εκφράζονται με σκέψεις των παιδιών, πολλοί εκ των οποίων είναι φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στις σελίδες του λευκώματος καταγράφεται επίσης το διδακτικό προσωπικό που έχει καταθέσει τις γνώσεις του όλα αυτά τα χρόνια, οι απόφοιτοι του σχολείου, πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας “Ταχυδρόμος”, που στοιχειοθετούν τις πιο σημαντικές στιγμές θριάμβου και πανελληνίων διακρίσεων που κοσμούν το χρονολόγιο της ζωής του Μουσικού Σχολείου Βόλου.
Ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία είναι οι μνήμες των ίδιων των μαθητών, οι οποίοι εκφράζουν με τον δικό τους τρόπο τα συναισθήματά τους. Ενδεικτικά καταγράφεται στο σημείο αυτό η φράση “τι άλλο να πω και να εκφράσω πέρα από απέραντη ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς που μας οδήγησαν με φροντίδα και αγάπη από τον κόσμο της παιδικής ηλικίας στον κόσμο της τέχνης και της επιστήμης, που μας έδωσαν τις βάσεις να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι”, που διατυπώνεται από τον Νίκο Μπάϊμπα, απόφοιτο του Μουσικού και νυν φοιτητή του Πολυτεχνείου.
Η Χριστίνα Παπαζήση, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης σκιαγραφεί με αγάπη “την αεικίνητη φιγούρα της διευθύντριάς μας κ. Ευανθίας Πέτρου, το άγρυπνο μάτι, το ζωντανό παράδειγμα της ευσυνειδησίας και του καθήκοντος, της εργατικότητας και της υπομονής, που έτρεχε διαρκώς για να προλάβει τα πάντα, ώστε να λειτουργούν όλα τέλεια”. “Νιώθω τυχερός που φοίτησα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και οι αναμνήσεις μου είναι η καλύτερη επένδυση στη ζωή μου” θα πει ο Δημήτρης Μητρίτσας, φοιτητής της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Σκέψεις και συναισθήματα καταθέτουν επίσης με περισσή ευαισθησία οι μαθητές του σχολείου: Βικτώρια Μουράτογλου, Μυρτώ Σκυργιάννη, Σταυρούλα Καραγατσλή, Ευθύμης Παπαγεωργίου, Αλεξάνδρα Πολίτη, Δημήτρης Πίσκας και οι απόφοιτοι και νυν φοιτητές Βασιλική Γούση, Χριστίνα Παπαζήση, Κική Βελαλή, που μοιράζονται με περισσή τρυφερότητα την πεποίθηση “ η έννοια “σχολείο” θα είναι πάντα για μένα το Μουσικό Σχολείο Βόλου, οι καθηγητές του και η ψυχή του, η κ. Πέτρου”, που απόψε αποχαιρετά το σχολείο που με μεράκι, αγάπη και περισσή υπομονή δημιούργησε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου