ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μύθοι του Αισώπου

μύθοι-του-αισώπου-497684

Στην Εξωραϊστική το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε ταυτιστεί έστω και μία φορά με τον τεμπέλη τζίτζικα ή το εργατικό μυρμήγκι; Το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση θα παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου στις 18:15 και στις 20:00 στον θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική στον Βόλο τέσσερις μύθους του Αισώπου, που με την απλότητά τους συγκινούν, ψυχαγωγούν και να διδάσκουν, ειδικά στους μικρούς φίλους, την αλήθεια πάντα με χαμόγελο.

Χειροποίητες μεγάλες μαριονέτες, φανταστικά κουστούμια, πλούσια σκηνικά προσφέρουν απλόχερα γέλιο και μηνύματα ουσίας για παιδιά και μεγάλους με τις φωνές των ΘανάσηΤσαλταμπάση και Αποστόλη Τότσικα, που είναι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στην παράσταση ακούγονται επίσης οι Μαρίλια Νομικού, Παναγιώτα Μωυσιάδου, Νικήτας Αναστόπουλος, Νικόλας Γκότσης, Λένα Δεναξά.

Η ηχογράφηση έγινε στο In Vitro studio.

Το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση ιδρύθηκε το 1978 από τον Νίκο Γκότση, ο οποίος το 1960, σε ηλικία μόλις 16 ετών, εργάστηκε ως χειριστής μαριονέτας σε περιοδεύον θέατρο. Από το 1960 έως και το 1970 ανέλαβε τη διεύθυνση του Θεάτρου. Ανέβασε τα έργα «Ο παπουτσωμένος γάτος» και «Το νησί των θησαυρών» παρουσιάζοντάς τα σε όλη την Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία. Από το 1970 έως και το 1977 ασχολήθηκε ως επιχειρηματίας στον τομέα των φρένων αυτοκινήτων. Η αγάπη του όμως για τη μαριονέτα τον οδήγησε τo 1978 στην ίδρυση του Θεάτρου Μαριονέτας Γκότση και την ενασχόλησή του για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο Θανάσης Ν. Γκότσης από μικρός ακολουθούσε τις παραστάσεις και τις περιοδείες του θιάσου και άρχισε την ενασχόλησή του με την τέχνη της μαριονέτας από την ηλικία των 8 χρόνων. Από τότε μέχρι σήμερα συμμετέχει στην παραγωγή των περισσοτέρων έργων του θιάσου και στην κατασκευή μαριονέτας συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.

Από την ημέρα της ίδρυσης του Θεάτρου, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της τέχνης της μαριονέτας στην Ελλάδα, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες στην έρευνα για την πιο άρτια κατασκευή της μαριονέτας και τη διάδοσή της ως ελληνικό γέννημα θρέμμα από το 500 π.Χ. (Αγάλματα Νευρόσπαστα).

Η διάρκεια του έργου είναι 60΄ λεπτά.

Στη θεατρική διασκευή είναι η Παναγιώτα Μωυσιάδου, στη μουσική ο Δημήτρης Σινογιάννης, στη σκηνοθεσία ο Θανάσης Γκότσης, στο μακιγιάζ η Μίνα Μαυρομάτη, στα κοστούμια η Ειρήνη Γκότση, στα σκηνικά Τάκης Αγραπιδάκης, Ermis Graphics και στην κατασκευή μαριονέτας ο Θανάσης Γκότσης

Οι τιμές εισιτηρίων είναι γενική είσοδος 7 € / ανέργων, πολυτέκνων, ομαδικό 5 €.

Η προπώληση 6 € καταστήματα PUBLIC και online στο TicketServices.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου