Στις επάλξεις ο Κένταυρος

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-25, 21:20:48
Θεσμός το φεστιβάλ αφήγησης του Πηλίου που διαθέτει ένθερμους φίλους
Στις επάλξεις ο Κένταυρος

Επιταχύνει τους ρυθμούς το 11ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας

Ο Κένταυρος έχει επιταχύνει για τα καλά το ρυθμό των προετοιμασιών του, για να υποδεχτεί γνωστούς και άγνωστους φίλους των προφορικών ιστορήσεων για ενδέκατη χρονιά στο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου.

Με επίκεντρο το όμορφο χωριό του Αγίου Γεωργίου Νηλείας και με απλοποιημένο το καθημερινό πρόγραμμα των οκτώ ημερών, 1- 8 Αυγούστου, υιοθετώντας όπως και στις περσινές εκδηλώσεις του 2020, το προτεινόμενο πρωτόκολλο υγειονομικής προστασίας λόγω πανδημίας, ο Κένταυρος προσκαλεί το κοινό σε ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από μύθους και λαϊκές προφορικές παραδόσεις.

 Οι φετινές εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, έχουν την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου, τη συνεργασία και συμμετοχή αυτοδιοικητικών φορέων της Μαγνησίας, της Θεσσαλονίκης, πανελλήνιων συλλόγων και διεθνών οργανισμών. Οι Πηλιορείτες διοργανωτές, μη κερδοσκοπική εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», ο Πολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και η ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ εργάζονται εντατικά για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Οι αφηγήσεις του 2021 αφορούν αφιερώματα για τα 200 χρόνια από το ορόσημο του 1821 επικεντρωμένα στην εμβληματική μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και την περίοδο της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη, θέματα που άπτονται της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης θίγοντας πλευρές της κλιματικής αλλαγής με ανάλογες αφηγήσεις και εκδόσεις, μέσα από τη μυθολογική παρακαταθήκη των προφορικών παραδόσεων του κόσμου αλλά και ενδιαφέρουσες υποθέσεις μυθοπλασίας που αναφέρονται στον ανθρώπινο και ζωικό περίγυρο. Σημαντική στιγμή στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αποτελεί επίσης η συνάντηση των Λεσχών Αφήγησης Αθήνας και Βόλου με αφορμή έναν μικρό αφηγηματικό μαραθώνιο, αλλά και άλλες ποικίλες λαϊκές ιστορίες και παραμύθια.

Τέλος, δεν θα λείψουν οι καλλιτεχνικές εκθέσεις με ευφάνταστες δημιουργίες από τοπικούς φορείς και πρόσωπα. Η είσοδος γίνεται υποχρεωτικά με μάσκα, ανεξαρτήτως εάν οι θεατές είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=