Εμβληματική παραγωγή στο «Τσαλαπάτα»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-22, 14:45:41
Συγκλονιστική η παράσταση, που παρουσιάζει το ΠΙΟΠ
Εμβληματική παραγωγή στο «Τσαλαπάτα»

«Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση» η θεατρική παράσταση, που ανεβαίνει μεθαύριο στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση» σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο. Πρόκειται για πρωτότυπο κείμενο της Ιόλης Ανδρεάδη και του Αρη Ασπρούλη, το οποίο έχει βασιστεί σε έρευνα των δύο συγγραφέων-ερευνητών.

Στο δωδέκατο θεατρικό έργο τους οι δύο συγγραφείς, συνδυάζοντας ιστορικά γεγονότα με μυθοπλασία, ξετυλίγουν επί σκηνής το μελαγχολικό νήμα από το οποίο διέπονται οι ζωές των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας, από το τρελό και παθιασμένο όραμα της εθνικής ανεξαρτησίας ώς το σκληρό και μοναχικό βίωμα της προσωπικής προδοσίας.

Η παράσταση, που περιοδεύει σε όλο το Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ, ανεβαίνει στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, μεθαύριο Σάββατο 24 Ιουλίου με δωρεάν είσοδο για το κοινό, στις 19:30 και τις 21:30.

Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Κάπα Εκδοτική.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ιόλη Ανδρεάδη. Το πρωτότυπο κείμενο και την έρευνα οι Ιόλη Ανδρεάδη και Αρης Ασπρούλης, σκηνογραφία και κοστούμια Δήμητρα Λιάκουρα, κατασκευή σκιών Γιάγκος Ανδρεάδης, βοηθός σκηνοθέτη / καλλιτεχνική συνεργάτης Πηνελόπη Ασλάνογλου, φωτισμοί Στέβη Κουτσοθανάση.

Stage manager Αριόν Βεΐζι, φωτογραφίες παράστασης Κική Παπαδοπούλου. Εκτέλεση παραγωγής: Ενα συν Ενα ίσον Ένα.

Ερμηνεύουν οι: Αφηγήτρια / Νικόλαος Σκουφάς / Ελλάς: Νεφέλη Κουρή, Εμμανουήλ Ξάνθος: Αγησίλαος Μικελάτος, Αθανάσιος Τσακάλωφ: Κώστας Νικούλι, Αλέξανδρος Υψηλάντης: Δέσποινα Σαραφείδου.

Είσοδος ελεύθερη, με απαραίτητη την κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο, που βρίσκεται στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, στο τηλέφωνο 2421029844, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 - 18:00.

Λόγω των ειδικών συνθηκών και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η παράσταση ανεβαίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=