Παρουσίαση βιβλίου στη Μηλίνα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-22, 13:45:43
Το βιβλίο του Θανάση Βογιατζή αφηγείται μεγάλη ιστορία
Παρουσίαση βιβλίου στη Μηλίνα

Αφιέρωμα στο έργο του δημοσιογράφου Θανάση Βογιατζή με τίτλο «Η Νίκη μας και πάλι πρωτάθλημα θα πάρει!...»

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Θανάση Βογιατζή με τίτλο «Η Νίκη μας και πάλι πρωτάθλημα θα πάρει!...» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στον προαύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στην παραλία της Μηλίνας, με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Σταματία Κεκάτου, γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας, Σωτήρης Κέλλας, πρόεδρος του Επικουρικού Ταμείου της Ενωσης, Θανάσης Βογιατζής, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας, Δημήτρης Χορταργιάς.

«Εκεί στα ανοιχτά παραθυρόφυλλα, έχουν βγει οι ένοικοι των σπιτιών και κουνάνε με συγκατάβαση τα κεφάλια τους και δίνουν ευχές. Αυτήν την ώρα δεν κλείνουν βιαστικά τα παράθυρα, ούτε κατεβάζουν τις κουρτίνες για να κρυφτούν στο σκοτάδι των μικρών, φτωχών δωματίων τους, μόνο χαιρετάνε αυτούς που περνάνε και τους λένε: Με τη νίκη. Είναι η μέρα της Νίκης» γράφει ο δημοσιογράφος Θανάσης Βογιατζής, μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας και εκπρόσωπος της, στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ.

Γράφει, λοιπόν, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του ο Θανάσης Βογιατζής: «Είναι η μέρα της Νίκης και αυτό το ξέρουν όλοι σε αυτούς τους μικρούς λασπωμένους δρόμους και περιμένουν αργά το απόγευμα να γελάσουν, να γκρινιάξουν και ν’ αρχίσουν να περιμένουν να έρθει η επόμενη Κυριακή, που μπορεί να είναι διαφορετική και χωρίς πίκρα γι’ αυτούς. Και ας παραπονιούνται οι γυναίκες στους άντρες τους ότι «η Νίκη δεν θα φέρει μεροκάματο, ούτε ψωμί στο σπίτι, ούτε κανένα τσουβάλι με αλεύρι…».

Ολα αλλάζουν…. Αλλάζει σιγά-σιγά και η Νέα Ιωνία Βόλου στο όνομα του εκσυγχρονισμού. Το τσιμέντο αρχίζει να εμφανίζεται δίπλα στις ετοιμόρροπες κατασκευές των παλιών προσφυγικών, που παραμένουν η καρδιά της πόλης. Όμως, ο σίφουνας της αντιπαροχής σαρώνει τα πάντα και μαζί, χωρίς να φαίνεται στην καθημερινότητα, τις συνήθειες και το αγωνιστικό πνεύμα των πρώτων προσφύγων… Το πένθος και το κλάμα μπερδεύονται με το παρακαλετό, το γάλα σκόνη και το μουρουνόλαδο…

Και η Νέα Ιωνία των μεταναστών, των άνεργων, των χαμένων πατρίδων και ελπίδων τρέχει και δεν φτάνει να μοιάσει στους αίτιους της μοίρας της!…».

Η εκδήλωση θα διοργανωθεί με τους όρους και τις συνθήκες που ορίζουν τα μέτρα αντιμετώπισης του COVID-19.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=