Με τη δύναμη της εικόνας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-22, 11:15:42
Χαρακτηριστικό δείγμα δουλειάς, που παρουσιάζεται στην έκθεση
Με τη δύναμη της εικόνας

Eκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Τσιουβάκα στο Χορευτό

Η έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Τσιουβάκα με τίτλο «METOUSIOSIS» λειτουργεί στο Dwende seaside escape and restaurant στο Χορευτό Πηλίου. Στην έκθεση παρουσιάζονται με τη μορφή δίπτυχων, φωτογραφίες του καλλιτέχνη σε μια προσπάθεια να ξαναδιαβαστεί το καθημερινό, το χειροπιαστό, το τετριμμένο και το οικείο, που όταν αποτυπώνεται και καταγράφεται σε ένα μέσο (χαρτί, ψηφιακό αρχείο κλπ.), αποκτά ξαφνικά μια νέα διάσταση.

«Οι φωτογραφίες στην πλειονότητά τους τραβήχτηκαν το διάστημα της μεγάλης καραντίνας από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021, σε κοντινές αλλά και λίγο πιο μακρινές εξορμήσεις, με τη βοήθεια του κωδικού 6 «Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, ατομικά ή ανά δύο άτομα…». Λες και η ένταση και η φόρτιση των ημερών της καραντίνας να ζητούσαν σαν αντίβαρο την απομόνωση αυτών των εικόνων. Εικόνες που μπορεί και να ήταν πάντα εκεί μέχρις να αποτυπωθούν σε ένα μέσο και να μετουσιωθούν σε κάτι άλλο.

Το κείμενο/ποίημα της αφίσας είναι του Στέργιου Ντέρτσα. Στην επιλογή και την παρουσίαση των εικόνων, καθοριστική ήταν η συμβολή του Γιάννη Τζίμα και του Λευτέρη Πλαβού, φίλων φωτογράφων» υπογραμμίζει ο δημιουργός.

Η έκθεση αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων «γιορτή της τέχνης» με διάφορες παράλληλες εκθέσεις τέχνης και δρώμενα σε όλο το Πήλιο, που επιμελείται ο εικαστικός Κώστας Κομνηνός.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=