ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιστορίες που συναρπάζουν

ιστορίες-που-συναρπάζουν-509976

Ο Κένταυρος προετοιμάζεται για το 11ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου

Αρχισαν οι προετοιμασίες για την 11η ετήσια διοργάνωση του Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου, 1-8 Αυγούστου στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας.

Η φετινή δράση διοργανώνεται με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των τοπικών πηλιορείτικων φορέων, της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και της Πήλιον Ορος.

Οι τρεις τελευταίοι φορείς το 2021 κλείνουν δέκα χρόνια από το 2011 όταν πρωτοεμφανίστηκε το δοκιμαστικό τριήμερο των τότε εκδηλώσεων. Η περυσινή εμπειρία της επιτυχούς διοργάνωσης, εντός πανδημίας, θα μπολιάσει και την πρακτική της φετινής πολυήμερης εκδήλωσης με κεντρικό άξονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας μέσα από την τήρηση των απαραίτητων πρωτόκολλων.

Οι αφηγήσεις του 2021 θα περιλαμβάνουν αφιερώματα για τα 200 χρόνια της επανεκκίνησης του Νεότερου Ελληνισμού, μικρό αφηγηματικό μαραθώνιο της συνάντησης των Λεσχών Αφήγησης Αθήνας και Βόλου, λαϊκές μυθολογικές ιστορίες και παραμύθια για την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική ευαισθητοποίηση. Το Οίκημα Κύρου (1882) – Μουσείο Τοπικής Ιστορίας και Τέχνης – Μουσείο Κώστα Λιάπη συμπεριλαμβάνεται στους αυστηρά επιλεγμένους χώρους του φεστιβάλ, που εκτός των παραστάσεων αφήγησης θα φιλοξενήσει εκθέσεις καλλιτεχνικών δημιουργιών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και πανελλήνιων φορέων με εκπαιδευτικό και κοινωνικό-ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αλλά και φυσικών προσώπων. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στην εξέλιξη των προετοιμασιών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου