Τα παιδιά γνωρίζουν τη νεολιθική περίοδο σε εκπαιδευτική δράση της ΕΦΑ Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-19, 13:02:58
Τα παιδιά γνωρίζουν τη νεολιθική περίοδο σε εκπαιδευτική δράση της ΕΦΑ Μαγνησίας

Πολύτιμες γνώσεις για την ζωή στην νεολιθική περίοδο θα αποκομίσουν οι μικροί συμμετέχοντες στο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Στην καλοκαιρινή εκπαιδευτική δράση για παιδιά, θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την διατροφή στα νεολιθικά χρόνια, την αποθήκευση της τροφής, την ενδυμασία και την σχέση του νεολιθικού ανθρώπου με την θάλασσα.

Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν με τη συμμετοχή των παιδιών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Πώς ζούσαν οι άνθρωποι στη νεολιθική εποχή;», που θα πραγματοποιηθεί στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, για παιδιά 9-11 ετών και τον συνοδό ή τον γονέα τους.

Μέρες διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι: Πέμπτη 22 Ιουλίου και Παρασκευή 23 Ιουλίου, Δευτέρα 26 Ιουλίου και από Τετάρτη 28 Ιουλίου έως Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος περίπου 80 λεπτά, ανάλογα και με τον ρυθμό της ομάδας, με ώρα έναρξης 10:00 το πρωί.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, 12.00– 14.00, στο τηλέφωνο: 24210 76278, εσωτερικό 123, προκειμένου να επικοινωνήσουν οι γονείς των παιδιών με την Ευμορφία Τσιαμάγκα, μουσειοπαιδαγωγό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Λόγω τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΥΠ.ΠΟ.Α. προϋπόθεση συμμετοχής αποτελούν τα ακόλουθα: Για τους συνοδούς προσκόμιση κατά την είσοδο στο μουσείο: α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του εκπαιδευτικού προγράμματος, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του εκπαιδευτικού προγράμματος ή γ) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες από αυτόν.

Για τα παιδιά είναι απαραίτητη η προσκόμιση, κατά την είσοδο στο μουσείο, βεβαίωσης με το αποτέλεσμα self test που θα έχει διενεργηθεί την προηγούμενη μέρα. Στην περίπτωση που δεν προσκομιστεί η αντίστοιχη βεβαίωση ή πιστοποιητικό, σύμφωνα με τα ανωτέρω, δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι η βεβαίωση self test για τους συνοδούς δεν γίνεται δεκτή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για κάθε παιδί θα πρέπει να υπάρχει ένας συνοδός ή γονέας καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες κατά την είσοδό τους στο μουσείο, πρέπει να απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό υγρό και να φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=