ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εξορμά το ΠΑΓΑΣκήνιο με την «Πάστα Φλώρα αγάπη μου»

εξορμά-το-παγασκήνιο-με-την-πάστα-φλώ-548911

Την κωμωδία «Πάστα Φλώρα αγάπη μου» παρουσιάζει η γνωστή θεατρική ομάδα

Νέος σύλλογος γεννήθηκε. Το ΠΑΓΑΣκήνιο, η θεατρική ομάδα που ίδρυσε και διευθύνει ο Σταμάτης Παγασαίος και που τόσο αγκάλιασε η περιφέρεια της Μαγνησίας, μετατρέπεται σε Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο με την ίδια επωνυμία ΠΑΓΑΣκήνιο.

Ηταν τέτοια η ανταπόκριση και η αγάπη των ανθρώπων που είδαν τις παραστάσεις της ομάδας, που ήταν σχεδόν αναγκαία η μετατροπή της ομάδας σε Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο, αποκτώντας και τυπική οντότητα, αλλά και με βασικό στόχο να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στα δρώμενα της περιοχής. Πολύτιμοι αρωγοί, συμπαραστάτες, αλλά και ιδρυτικά μέλη του νέου Συλλόγου είναι πολλά επίλεκτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας, όπως η Αννα Φόνσου, ο Βασίλης Μητσάκης, ο Αποστόλης Παντσάς, ο Απόστολος Αποστολάκης και πολλοί άλλοι, με την ευχάριστη κατάληξη να είναι 32 τα ιδρυτικά μέλη, αντί του τυπικού αριθμού 21 που ορίζει ο νόμος, για την ίδρυση Συλλόγου.

Ναυαρχίδα του Συλλόγου φυσικά παραμένει η ομώνυμη θεατρική ομάδα ΠΑΓΑΣκήνιο. Ετσι η ομάδα επανέρχεται δυναμικά το καλοκαίρι, ανανεωμένη και με όρεξη, έτοιμη να σκορπίσει και πάλι το γέλιο με τη σπαρταριστή κωμωδία «Πάστα Φλώρα αγάπη μου», που άρχισε να παρουσιάζεται πέρυσι, αλλά τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας το περασμένο καλοκαίρι σταμάτησαν την περιοδεία. Πρόκειται για τη λατρεμένη ταινία των Ν. Τσιφόρου και Π. Βασιλειάδη «Μια τρελή τρελή οικογένεια».

Το έργο διασκεύασε με μεράκι και σεβασμό ο Σταμάτης Παγασαίος, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Νίκη Μανιάκη, Απόστολος Βαλατσός, Εριφύλλη Βρανά, Γιώργος Ραΐδης, Ανθούλα Βαργιάμη, Μιχάλης Φυγετάκης, Κατερίνα Ρεφενέ, Στήβη Παγωνάρη, Μελίνα Ζάχου, Σπύρος Λαζάρου. Στον ρόλο του Μίκη εμφανίζεται ο Σταμάτης Παγασαίος.

Πολύτιμος συμπαραστάτης της προσπάθειας το Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς, που στους φιλόξενους χώρους του γίνονται η πρόβες της παράστασης. Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και συνεργασία με τους Συλλόγους της περιοχής στο e – mail [email protected] και στα τηλέφωνα 6932154070, 6934838636.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου