ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανελλήνια διάκριση

πανελλήνια-διάκριση-555613

Διπλό βραβείο απέσπασε το Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας «Δέσποινας Παπαγιώτη»

Πανελλήνια διάκριση απέσπασαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας οι μαθητές του Κέντρου Γαλλικής Γλώσσας της Δέσποινας Παπαγιώτη, κατακτώντας ζηλευτή κατάταξη ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών.

Ο Εθνικός Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα. Ο τίτλος του φετινού διαγωνισμού « Η συλλογή μας από όνειρα και ανακαλύψεις…», ένας ασυνήθιστος οδηγός στα γαλλικά της μυστικής μας Ελλάδας ήταν η πρόκληση και η έμπνευση στις δημιουργίες των μαθητών.

Οι μαθητές του Κέντρου Γαλλικής Γλώσσας με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Δέσποινας Παπαγιώτη ανέδειξαν μέσα από την καλλιτεχνική και γλωσσική δημιουργικότητα τους τον ελληνικό πολιτισμό και τη γαλλική γλώσσα και διακρίθηκαν πανελλαδικά στις ύψιστες θέσεις στις κατηγορίες επιπέδου Β1 « Φιλοξενία » και Β2 « Αθήνα », λαμβάνοντας τα δύο ξεχωριστά βραβεία ανάμεσα από 4000 μαθητές από όλη την Ελλάδα για τις εξαιρετικές εργασίες τους.

Η βράβευση των μαθητών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιουνίου στο Ξενοδοχείο « Ξενία » σε προγραμματισμένη εκδήλωση του Κέντρου σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου και την πρόεδρό του Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά η οποία ως Πρέσβειρα της Γαλλοφωνίαςστο Βόλο απένειμε τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές και με τον διευθυντή του 30ου Δημοτικού Πασχάλη Δήμου. Στην εκδήλωση με θέμα: Ημέρα της Ευρώπης – 200 χρόνια Ελληνογαλλικής φιλίας – Γαλλοφωνία τονίστηκε η διαχρονική φιλία των δύο χωρών, η βαθειά πολιτιστική και ιστορική συγγένεια που τις συνδέει, η αδιάλειπτη παρουσία της Γαλλίας στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας καθώς και οι αξίες που πρεσβεύει η Γαλλοφωνία όπως αυτές της Ελευθερίας, της Αδερφοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας.

Το Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας με εμπειρία 26 ετών παραμένει πιστό στην αρχή της αποκλειστικής διδασκαλίας της Γαλλικής Γλώσσας, του Πολιτισμού, της κουλτούρας και της Γαλλικής Παιδείας. Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, φοιτητές και ενήλικες με στόχο πάντα το υπεύθυνο και ποιοτικό εκπαιδευτικό έργο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες του κάθε μαθητή, νέου και ενήλικα.

Στο Κέντρο Γαλλικής γίνεται προετοιμασία για όλα τα διπλώματα της Γαλλικής Γλώσσας που διενεργεί το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Τα μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα για καλύτερη παρακολούθηση και έλεγχο, με πρόγραμμα πάντα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις υποχρεώσεις κάθε μαθητή. Χρησιμοποιείται νέο εκπαιδευτικό υλικό, μέθοδοι προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε μαθητή δίνοντας έμφαση και μεγάλη βοήθεια σε κάθε δυσκολία που διανύει κατά την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων διότι η διαδικασία και η κατάκτηση της γαλλικής γλώσσας μπορεί να χαρακτηριστεί ολοκληρωμένη μόνο εάν συνοδεύεται από πολιτιστικές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Τα μαθήματα, ο συντονισμός και η διεύθυνση βρίσκονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κ. Δέσποινας Παπαγιώτη που έχει την επιμέλεια και την ευθύνη όλων των τμημάτων και επιπέδων.

Το Κέντρο έχει άμεση και τακτική συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και τις Yπηρεσίες του. Η συνεχής επιμόρφωση από ελληνικούς και γαλλικούς εκδοτικούς οίκους, η αδιάκοπη συμμετοχή σε πληθώρα σεμιναρίων Γαλλικής Γλώσσας, η διοργάνωση πλήθους πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, η συμμετοχή σε διαγωνισμούς που αφορούν την προώθηση της Γαλλικής Γλώσσας και Γαλλοφωνίας με σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις, αλλά κυρίως η απόλυτη επιτυχία των μαθητών με υψηλή βαθμολογία στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ, DELFB1-B2, DALFC1-C2, SORBONNEB2, C1, C2 αλλά και των διπλωμάτων DELFA1- A2 που αντιστοιχούν σε χαμηλές και αρχάριες τάξεις των γαλλικών , μας καθιστούν στην κορυφή της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στο Βόλο στην εκμάθηση της Γαλλικής Γλώσσας.

Διακριθέντες μαθητές στην κατηγορία Β1 «Φιλοξενία» είναι οι:Γκίκας Θεόδωρος, Γκίκα Μαριλένα, Δραγατζίκης Αχιλλέας, Καντόλα Βασιλική, Κοντός Πελάγιος, Κοσμίδης Νικόλαος – Παύλος, Κωνσταντόπουλος Χρήστος,Μαρτίνος Τριάντης, Ματίκας Δημήτριος, Μπαντίδη Μαρία, Παπαγιάννης Κωνσταντίνος, Παπαθανασίου Γεώργιος, Σάρκου Αντιγόνη, Σολδάτου Κατερίνα.

Διακριθέντες μαθητές στην κατηγορία Β2 «Αθήνα» είναι οι Αναγνωστοπούλου Ευαγγελία, Αυγέρου Μαρία, Βενέτη Κυριακή, Βιταλιώτη Όλγα, Βούλγαρης Διονύσης – Έκτορας, Γκίκας Ιωάννης, Καμμένος Μιχαήλ, Ματίκα Σοφία, Μπουγά Ιωάννα, Παπαγιάννη Ολυμπία, Παπασταύρος Γεώργιος, Ζαχαρού Αριστέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου