ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάριος Φραγκούλης: Θα επανέλθει η ελευθερία στη ζωή μας

μάριος-φραγκούλης-θα-επανέλθει-η-ελευ-555681

Ο διακεκριμένος ερμηνευτής μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή τη μεθαυριανή συναυλία του στον Βόλο

Πρεσβευτής πολιτισμού σε όλο τον κόσμο ο Μάριος Φραγκούλης, αγκαλιάζει με την υπέροχη φωνή του λυρικά, έντεχνα, σύγχρονα, αλλά και κλασικά ηχοχρώματα, δημιουργώντας πανδαισία καλλιτεχνικών προτάσεων, που ακουμπούν σε διαχρονικές, πανανθρώπινες αξίες, Προσωπικότητα που τιμά την Ελλάδα διεθνώς, ο διακεκριμένος ερμηνευτής μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή τη συναυλία, που θα δώσει μεθαύριο Τρίτη 15 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.

Με την επικείμενη συναυλία να αποτελεί το σημείο εκκίνησης μιας μεγάλης καλοκαιρινής διαδρομής σε ανοιχτά θέατρα ανά την Ελλάδα, υπογραμμίζει ότι η επικοινωνία του με το κοινό μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας, με την προτροπή «να μην αφήνουμε τις δυσκολίες των ημερών να μας αλλάζουν την καλή μας διάθεση». Με αισιοδοξία για την επόμενη μέρα, συνιστά «να κάνουμε το μεγάλο βήμα χωρίς δεύτερη σκέψη», έχοντας την πεποίθηση ότι «θα επανέλθει η ελευθερία στη ζωή μας».

Συνέντευξη στη ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αίσθηση ελευθερίας για εσάς η επικοινωνία με το κοινό σε συναυλιακούς χώρους;

Το να παίζεις μπροστά στο κοινό, να επικοινωνείς την τέχνη σου, είναι σίγουρα ελευθερία. Ελευθερία και μεγάλη χαρά! Οι συναυλιακοί χώροι προσφέρονται γι’ αυτό. Ας μην τους φοβόμαστε. Αλλωστε, μάθαμε από την περσινή εμπειρία πως να μένουμε ασφαλείς.

Πώς βιώσατε το χρονικό διάστημα της αναγκαστικής σιωπής του πολιτισμού λόγω της πανδημίας;

Οπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πέρασα πολλές μοναχικές στιγμές λόγω των περιορισμών, που επέβαλε η πανδημία.

Υπήρξαν για όλους μας δύσκολες ώρες, μακριά από ανθρώπους που αγαπάμε. Αλλαξε η καθημερινότητά μας.

Μπορέσαμε, όμως, να επαναπροσδιοριστούμε και να κάνουμε πράγματα, που πριν δεν είχαμε το χρόνο να κάνουμε.

Εγώ έδωσα όλη μου την ενέργεια στη δημιουργία. Κατάφερα να αξιοποιήσω αυτόν τον χρόνο, πραγματοποιώντας πολλές live συναυλίες και γκεστ τραγούδια με σημαντικούς ανθρώπους.

Ενα ήταν με την Dianne Warren, η οποία φέτος κέρδισε το Grammy για το καλύτερο τραγουδά στην νέα ταινία με την Σοφία Λόρεν και ένα ντουέτο με τον Gigi d’Alessio που ονομάζεται «La soluzione/ Μην λυγίσεις ποτέ» και έγινε πραγματικά επιτυχία στην Ιταλία.

Νέα συνθήκη η μάσκα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που ισχύουν το φετινό καλοκαίρι;

Νέα συνθήκη ασφαλώς και πρωτόγνωρες καταστάσεις για όλους μας. Ωστόσο, πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή πορεία… Λίγη υπομονή ακόμη, αυστηρή τήρηση των μέτρων και βεβαία εμβολιασμός. Είναι αναγκαίος για την προστασία της υγείας και της ζωής!

Με ποια συναισθήματα και μελωδικές δημιουργίες στις καλοκαιρινές σας αποσκευές αρχίζει η καλοκαιρινή σας περιοδεία, που σας οδηγεί μεθαύριο στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας;

Είμαι ενθουσιασμένος, που ξεκινάμε από τον Βόλο και από το Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιώνιας, δίνοντας το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας σε όλο τον κόσμο και ότι πρέπει να μην αφήνουμε τις δυσκολίες των ημερών να μας αλλάζουν την καλή μας διάθεση… Το ρεπερτόριό μας είναι χαρούμενο με τραγούδια αγάπης και συντροφικότητας…

Φέτος εγώ, αλλά και οι τρεις αγαπημένοι μου καλεσμένοι, η Δήμητρα Σελεμίδου, η Μυρτώ Βασιλείου και ο Βασίλης Κούρτης, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε τραγούδια, που έχουν όλοι αγαπήσει από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο και φυσικά πολλές εκπλήξεις, με νέα τραγούδια… Πιστεύουμε πως η παράστασή μας θα αγαπηθεί από το κοινό, γιατί πρόκειται για μια ανθολογία από τα πιο ωραία τραγούδια που έχουν ερμηνευτεί στην Ελλάδα.

Είστε αισιόδοξος για την επόμενη μέρα, τη μετάβαση στην κανονικότητα;

Η Ελλάδα πιστεύω πως είναι πια έτοιμη για την επομένη μέρα… Πρέπει να προχωρήσουμε μαζί σε αυτήν και χωρίς δεύτερη σκέψη… Ανυπομονώ, να επανέλθει η ελευθερία στη ζωή μας. Φυσικά είμαι αισιόδοξος, κάθε μέρα, κάθε στιγμή…

Ξεχωριστή μουσική βραδιά

Μελωδική μουσική βραδιά θα χαρίσει στους πολυάριθμους θαυμαστές του ο διακεκριμένος ερμηνευτής Μάριος Φραγκούλης μεθαύριο Τρίτη 15 Ιουνίου στις 21.00 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου. Ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους μαζί με παρέα νέων καλλιτεχνών. Παράσταση, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά πέρυσι για λίγες εμφανίσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, αγαπήθηκε πολύ και αγκαλιάστηκε από το κοινό, αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσε να ταξιδέψει αλλού. Καλεσμένοι του Μάριου Φραγκούλη είναι τρεις ξεχωριστοί ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, η Δήμητρα Σελεμίδου, η Μυρτώ Βασιλείου και ο Βασίλης Κούρτης. Τιμή εισιτηρίων 18 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00. Προπώληση πραγματοποιείται τηλεφωνικά 2107234567, online www.ticketservices.gr, εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39 και στα καταστήματα Public.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου