Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Αγωνίστριες του 1821»

Τελευταία ενημέρωση: 2021-06-11, 14:21:44
Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Αγωνίστριες του 1821»

Το βιβλίο τους με τίτλο «Αγωνίστριες του 1821» παρουσίασαν την Τρίτη η Eλενα Νταβλαμάνου και Αθανασία Ελευθερούλη στην αυλή του κτιρίου Σπίρερ, στο πλαίσιο ανοικτών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η παρουσίαση έγινε από τις δύο συγγραφείς, οι οποίες στη συνέχεια συνομίλησαν με το κοινό για το βιβλίο τους, που αφορά στη ζωή και τη δράση των γυναικών, που αναδείχθηκαν ηρωίδες για την αυτοθυσία και τη συμμετοχή τους στον αγώνα κατά του τουρκικού ζυγού. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Το βιβλίο «Αγωνίστριες του 1821», των εκδόσεων Γράφημα, αποτελεί τον πρώτο της τριλογίας με γενικό τίτλο «Ηρωικά πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας». Θα ακολουθήσουν οι τόμοι αφιερωμένοι στους «Φιλέλληνες» και τους «Ηρωες του 1821». Πρόκειται για συγγραφικό πόνημα αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης δυο εκπαιδευτικών, που διδάσκουν στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου «Aγιος Ιωσήφ», της Eλενας Νταβλαμάνου και της Αθανασίας Ελευθερούλη, και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, χωρίς να αποκλείονται οι ενήλικοι αναγνώστες, που θα διεισδύσουν σε άγνωστες ηρωικές στιγμές γυναικών που πάλεψαν για την ελευθερία της πατρίδας τους. Συνολικά 21 ηρωίδες αναδεικνύονται με σύντομες και περιεκτικές αναφορές, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο απευθυνόμενες με λόγο σαφή και άμεσο στον αναγνώστη. Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης παράρτημα για τις γυναίκες του Μεσολογγίου, του Σουλίου, της Χίου, της Κρήτης, της Πελοποννήσου και τις αντίστοιχες της Φιλικής Εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=