Εκθεση κοσμήματος διαδικτυακά

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-28, 11:07:26
Εκθεση κοσμήματος διαδικτυακά

Διοργανώνεται από τη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

 

 

Το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας παρουσιάζουν την ετήσια έκθεση κοσμήματος των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής. Από το 2015 η έκθεση διοργανώνεται στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης του ΠΙΟΠ, στη Δημητσάνα, ενισχύοντας τους δεσμούς ανάμεσα στους δυο ορεινούς οικισμούς της Αρκαδίας.

Η συνέργεια στηρίζει δυναμικά την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, που άνθισε στη Στεμνίτσα τον 19ο αιώνα και παραμένει ζωντανή έως σήμερα, χάρη στους τεχνίτες της περιοχής που μεταδίδουν τη γνώση τους από γενιά σε γενιά. Φέτος, για πρώτη φορά, η έκθεση παρουσιάζεται ψηφιακά, προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πανδημίας.

Εξερευνώντας το εικονικό (virtual) περιβάλλον της έκθεσης μέσω υπολογιστή και κινητών συσκευών (smartphones και tablets), οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα χειροποίητα κοσμήματα των πρωτοετών και δευτεροετών σπουδαστών και σπουδαστριών της ειδικότητας τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος του ΔΙΕΚ Στεμνίτσας της περιόδου 2019-20.

Ασήμι, μπρούντζος, χρυσός και χαλκός, υλικά επεξεργασμένα με ποικιλία παραδοσιακών και σύγχρονων τεχνικών, σε δημιουργικό συνδυασμό με πολύτιμους λίθους και άλλα φυσικά ή διακοσμητικά υλικά, δίνουν ένα πλούσιο σύνολο από δαχτυλίδια, βραχιόλια, μενταγιόν, σκουλαρίκια και καρφίτσες διαφορών κατηγοριών, σχημάτων και μεγεθών. Τα κοσμήματα παρουσιάζονται μέσω φωτογραφιών, τις οποίες επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι δημιουργοί.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=