ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάσεις βιβλίων διοργανώνονται στην αυλή του κτιρίου Σπίρερ

παρουσιάσεις-βιβλίων-διοργανώνονται-585754

Ανοιχτές εκδηλώσεις για την επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 διοργανώνονται από τις 25 Μαΐου έως τις 22 Ιουνίου στην αυλή του κτιρίου Σπίρερ.

Η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου παρουσιάζει σχετικές με το 1821 εκδόσεις με αφορμή τη συμπλήρωση200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης. Οι παρουσιάσεις των βιβλίων διοργανώνονται στον υπαίθριο πεζοδρομημένο χώρο μπροστά από το κτίριο Σπίρερ, που βρίσκεται στη διεύθυνση Μικρασιατών 81.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Τρίτη 25 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Γυναίκες και Επανάσταση» της Βασιλικής Λάζου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. σειρά έχει το βιβλίο «Μια θάλασσα, δύο πατρίδες» του Χριστόφορου Σεμέργελη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Την Τρίτη 8 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. τη σκυτάλη της παρουσίασης παίρνουν οι «Αγωνίστριες του 1821» των Ελενα Νταβλαμάνου και Αθανασίας Ελευθερούλη, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γράφημα.

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. προγραμματίζεται η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Πότε διάβολος, πότε άγγελος» του Κώστα Ακρίβου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στο πρόγραμμα παρουσιάσεων «Το παιδί με τη φουστανέλα» του Διονύση Λεϊμονή, που κυκλοφορεί από την Αρτεον Εκδοτική.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα ασφαλείας, που αφορούν σε αποστάσεις θέσεων και αριθμό παρευρισκομένων. Στην παρουσίαση των βιβλίων οι συγγραφείς θα μιλήσουν οι ίδιοι για τα βιβλία τους και στη συνέχεια θα συνομιλήσουν με το κοινό. Τις παρουσιάσεις συντονίζει και επιμελείται η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου