Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-15, 16:45:44
Πρωτοβουλία συνάντησης των απανταχού Θεσσαλών
Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών

Διοργανώνεται στις 7 και 8 Αυγούστου στον Δήμο Ελασσόνας

Τη σημαντική ετήσια ευκαιρία αναμένουν όλοι οι Θεσσαλοί, αλλά και οι απόδημοι της Θεσσαλίας που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου, ώστε να συναντηθούν, να συνεδριάσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να οραματιστούν, να βιώσουν πολιτιστικές δράσεις, αλλά και να αναδείξουν τις ποικιλόμορφες ομορφιές της γης των Θεσσαλών. Το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα στις 7 και 8 Αυγούστου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ασκληπιός», που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, μετά από περυσινή εισήγηση της οργανωτικής επιτροπής και με αίσθημα ευθύνης κατόπιν αποφάσεων και οδηγιών του ελληνικού κράτους σχετικά με τα προληπτικά μέτρα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας, λόγω του κορωνοϊού, αποφάσισε τη μεταφορά του 12ου παγκοσμίου συνεδρίου, που ήταν προγραμματισμένο για τις 8 και 9 Αυγούστου, στον Δήμο Ελασσόνας.

Eτσι φέτος, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και οι τότε ισχύοντες περιορισμοί του ελληνικού κράτους το επιτρέψουν, το Παγκόσμιο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης. Σε διαφορετική περίπτωση στο συνέδριο θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία όσα άτομα θα επιτρέπονται εκείνη την ημέρα και τα υπόλοιπα θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

Το φετινό συνέδριο, γίνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και τη συνδιοργάνωση του δήμου Ελασσόνας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και αναμένεται να πλημμυρίσει τους συμμετέχοντες.

Για τη σωστή και άρτια διοργάνωση, τακτικές είναι οι διαδικτυακές συνεδριάσεις της οργανωτικής επιτροπής για το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο και αντάμωμα Θεσσαλών που φέτος θα έχει ως θεματολογία: «Την ανάδειξη και προώθηση της ελληνικής φέτας και των άλλων προϊόντων της περιοχής ανά τον κόσμο, καθώς και του

ορεινού πλούτου του Ολύμπου».

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών Διαμαντή Γκίκα, τον Κώστα Φουρκιώτη αντιπρόεδρο β’ του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», τη Σοφία Μιχαλέ πρόεδρο του Θεσσαλικού Συλλόγου Ντίσελντορφ με καταγωγή από την Ελασσόνα, τον Ηλία Κουτσερή δημοσιογράφο από τη Μαγνησία και τη Φωτεινή Μίχου γενική γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών.

 

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 7 Αυγούστου, 10:00  – 13:00 προγραμματίζεται το συνέδριο στο πολιτιστικό κέντρο Ελασσόνας – Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».

Κατόπιν 19:00 – 20:30 προγραμματίζεται γενική συνέλευση για τα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στην αίθουσα του δημαρχείου και στις 21:00 – 24:00 πολιτιστική βραδιά στην πλατεία του Δήμου Ελασσόνας.

Την Κυριακή 8 Αυγούστου, 10:00 – 14:00 διοργανώνεται ψυχαγωγική εκδρομή στο Λιβάδι Ολύμπου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=