ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Νέο φωνητικό σύνολο στη Θεσσαλία

νέο-φωνητικό-σύνολο-στη-θεσσαλία-607106

Θεσσαλική μικτή χορωδία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας

Φωνητικό σύνολο με χορωδούς ικανούς, καταρτισμένους, έμπειρους, και πτυχιούχους (όχι απαραίτητα) με τίτλο θεσσαλική μικτή χορωδία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, με έδρα την Καρδίτσα, δημιουργείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Η θεσσαλική μικτή χορωδία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα έχει σε πρώτη φάση μόνιμη υπόσταση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και θα δραστηριοποιείται για να καλύψει τις ανάγκες του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, εντός και εκτός Θεσσαλίας.

Με πρωτοβουλία του μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη, δημιουργείται η Θεσσαλική Μικτή Χορωδία, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν μουσικοί κυρίως από τη Θεσσαλία, την Κεντρική Ελλάδα, χωρίς να αποκλείονται από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Οι δραστηριότητες που έχει προγραμματίσει το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο Νίκος Ευθυμιάδης για τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021 είναι πολλές και σημαντικές, σε αρχαιολογικούς χώρους και σε υπαίθρια θέατρα, με αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς.

Συγκεκριμένα η «Θεσσαλική Μικτή Χορωδία» θα εμφανιστεί στις 5 και 6 Αυγούστου 2021, στον αρχαϊκό ναό του Απόλλωνα, στην αρχαία Μητρόπολη Καρδίτσας, 7 χιλιόμετρα έξω από την Καρδίτσα, στο δρόμο προς τη Λίμνη Πλαστήρα. Θα ερμηνεύσει έργα έργα σε Α’ παγκόσμια εκτέλεση την καντάτα του Ιωσήφ Βαλέτ «Ψυχή Αιώνια», σε ποίηση από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη Αλιγκέρι, καθώς και τις συνθέσεις του Γιάννη Δροσίτη «Πέτρινες Ρίμες» σε ερωτικά ποιήματα του Δάντη Αλιγκέρι. Συμμετέχει ένα διεθνές καστ διακεκριμένων ερμηνευτών από Ιταλία και Ελλάδα. Επίσης, η ίδια συναυλία θα παρουσιαστεί πιθανότατα στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο, στη Ζάκυνθο και στους Δελφούς.

Οσοι μουσικοί απόφοιτοι Σχολών Μονωδίας, πτυχιούχοι, διπλωματούχοι στο τραγούδι, πτυχιούχοι ανωτέρων θεωρητικών (ωδικής, αρμονίας, αντίστιξης, φυγής) και σπουδαστές τάξεων Σχολών Μονωδίας και Οργάνων ή ακόμη και έμπειροι παλιοί χορωδοί, επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 20 Μαΐου και να επισυνάψουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με τα απαραίτητα στοιχεία, σπουδές, προϋπηρεσία κλπ, είτε στη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, Κολοκοτρώνη 38 και Υδρας, 43131 Καρδίτσα είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας [email protected].

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από επιτροπή αξιολόγησης με πρόεδρο τον Νίκο Ευθυμιάδη και οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν μέχρι τις 30 Μαΐου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πρόβες της Θεσσαλικής Μικτής Χορωδίας για τις καλοκαιρινές συναυλίες, που έχουν προγραμματιστεί στο νομό Καρδίτσας, στη Θεσσαλία καθώς και σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και της Ιταλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 24410-75440, 24410-42896 και στο e-mail: [email protected] μέχρι τις 20 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου