ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Λεμονάδα Σπιτική» …τώρα και Πασχαλινή: Το 5ο επεισόδιο σήμερα στις 12.00

λεμονάδα-σπιτική-τώρα-και-πασχαλι-614586

«Λεμονάδα Σπιτική» …τώρα και Πασχαλινή! Μετά από μια δύσκολη χρονιά γεμάτη καθημερινές δυσκολίες και στέρηση της κανονικότητας, ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, πρωτοτυπεί και πάλι, βγάζοντας ξανά στον «αέρα» την αγαπημένη παιδική διαδικτυακή εκπομπή «Λεμονάδα Σπιτική», σε δεύτερο κύκλο επεισοδίων.

Με αφορμή την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα, η εκπομπή είναι αφιερωμένη στα γεγονότα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και στα Θεία Πάθη, έχοντας ως εκκίνηση των επεισοδίων της, το Σάββατο του Λαζάρου και τελειώνοντας με την Ανάσταση του Κυρίου, την Κυριακή του Πάσχα.

Κάθε μέρα έως και το Μεγάλο Σάββατο, συντονιστείτε όλοι στις 12 το μεσημέρι και δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παιδική εκπομπή η οποία θα έχει ως σκοπό να προσεγγίσουν το Θείο Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου.

Κάθε επεισόδιο, έχει τη θεματολογία της κάθε ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ, επιπρόσθετα, μας προετοιμάζει για το τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε στην απογευματινή ακολουθία και στην πρωινή της επόμενης ημέρας. Ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης και η αρχισυνταξία της εκπομπής, ακολουθώντας πιστά το εκκλησιαστικό τυπικό κάθε ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας, παρουσιάζουν για πρώτη φορά, μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις παιδαγωγικής παρουσίασης και εξιστόρησης των Θείων Παθών, μέσω των μικρών καθημερινών ντοκιμαντέρ, που θα προβάλλονται στην αρχή κάθε εκπομπής, ενώ το θεολογικό μήνυμα που θα ακολουθεί από τον π.Δαμασκηνό, επισφραγίζει και μετουσιώνει τις αξίες των όσων παρακολούθησαν τα παιδιά.

Φυσικά, από την όμορφη αυτή παιδική εκπομπή δεν λείπουν οι κλασικές αγαπημένες στήλες της μαγειρικής, των κατασκευών, της γυμναστικής ενώ στις κορυφαίες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, θα μάθουμε τα έθιμα από κάθε γωνιά της πατρίδας μας! Καινούρια και πρωτότυπη προσθήκη της εκπομπής αποτελεί η στήλη της μουσικοκινητικής! Με την ονομασία «Ώρα για παιχνίδι» και τον μουσικοπαιδαγωγό Γιάννη Ευστρατιάδη, οι μικροί φίλοι της «Λεμονάδας Σπιτικής» θα μπορέσουν, για πρώτη φορά, να συντονιστούν από το σπίτι στο διαδραστικό παιχνίδι και στις δραστηριότητες μουσικοκινητικής και ψυχοκινητικής, παρακολουθώντας ευχάριστα και με κίνηση, αυτή τη στήλη.

Η έρευνα κι η αρχισυνταξία και σε αυτόν τον κύκλο επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν από την εκπαιδευτικό Βίκυ Νινιζοπούλου, ενώ τη βιντεοσκόπηση και το μοντάζ των εκπομπών ανέλαβαν κι αυτή τη φορά το συνεργείο του VolosLive.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου