ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους

περιήγηση-σε-αρχαιολογικούς-χώρους-626537

Ο διαχρονικός λόφος της Γορίτσας στο επίκεντρο της έβδομης ψηφιακής ξενάγησης

Το ενδιαφέρον πάρα πολλών, μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, αλλά και όσων πολιτών επιθυμούσαν να μάθουν και να ξεναγηθούν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, συγκέντρωσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι δωρεάν «Ψηφιακές ξεναγήσεις» που διοργάνωσαν τους προηγούμενους μήνες οι «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά εννέα ξεναγήσεις σε διάφορα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ μετά από προτροπή πολλών συμπολιτών, καθώς το καθεστώς εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζεται, θα γίνουν εκ νέου εμπλουτισμένες σχετικές ξεναγήσεις, απευθυνόμενες σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Υπενθυμίζεται ότι η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε τους προαναφερόμενους φορείς να διακόψουν προσωρινά τις προγραμματισμένες και εξαιρετικά επιτυχημένες διά ζώσης δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, που πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια.

Τις ξεναγήσεις έκανε για μία ακόμη χρονιά η διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διπλωματούχος ξεναγός και μέλος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων» Μελίνα Κωστίδη.

Η έβδομη θεματική ψηφιακή ξενάγηση έχει τίτλο «Ο διαχρονικός λόφος της Γορίτσας». Οι συμμετέχοντες θα αγναντέψουν ψηφιακά την εκπληκτική θέα από τον λόφο – πνεύμονα πρασίνου της πόλης του Βόλου και θα περιπλανηθούν στη μακραίωνη ιστορία του. Στην ξενάγηση γίνεται αναφορά στην προέλευση του τοπωνύμιου, στις ανασκαφές, στην ίδρυση της πόλης, στον λόφο στη διάρκεια της νεότερης εποχής, στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στον ναό Γενεσίου Θεοτόκου Παναγία Τρύπα Γορίτσας και άλλες πληροφορίες, που συνθέτουν το θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου