ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περιοδικό «Πήλιον Ορος»

περιοδικό-πήλιον-ορος-629009

Αποτελεί εκδοτική πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου

Κυκλοφορεί στις 20 Απρίλιου το τριμηνιαίο περιοδικό επικοινωνίας, ενημέρωσης και πολιτιστικής ανάπτυξης του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου.

Πρόκειται για περιοδικό με περιεχόμενο για τη ζωή, τα κοινωνικά, τα ήθη και έθιμα, καθώς επίσης και πολλά άρθρα που αφορούν στο Πήλιο.

Στο δεύτερο τεύχος φιλοξενούνται άρθρα του Αριστείδη Παπαδόπουλου, της Γλυκερίας Υδραίου, του Γιάννη Βαούτη, του Αδάμου Μουζούρη και του Σεραφείμ Αθανασίου.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου μεταξύ άλλων υπογραμμίζει: «Πήλιον Ορος… το δικό μας Πήλιο. Πήλιο… η γη των Κενταύρων… η θερινή κατοικία πρώτα των θεών… η επιλογή χιλιάδων επισκεπτών…το δικό μας Πήλιο…

Το Πήλιο της φυσικής ομορφιάς, της οργιώδους βλάστησης, των ασύγκριτων εικόνων της μυρωδιάς των λουλουδιών και των βοτάνων, των απόκρημνων βράχων, αλλά και μοναδικών παραλίων, των ορεινών προορισμών, των απάτητων μονοπατιών, των πέτρινων αρχοντικών…

Το Πήλιο των γραμμάτων, των τεχνών, της ιστορίας, των μοναστηριών, των μύθων και των θρύλων, το δικό μας Πήλιο…

Το Ορος που αντιστέκεται πεισματικά στον χρόνο και στις σειρήνες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Που υποδέχεται κατά μυριάδες και κάθε εποχή, τους λάτρεις βουνού και θάλασσας αλλά καταφέρνει και δεν αλλοτριώνεται, που προσφέρει τα πάντα αλλά …κρατάει και το

σημαντικότερο … την καρδιά και την σκέψη όλων όσων έτυχε να το επισκεφθούν…

Το Πήλιον Ορος … που μας ενέπνευσε και σε κάτι ακόμη μικρό ίσως σε σύγκριση με την αίγλη του, σημαντικό όμως θεωρούμε για τον σκοπό του.

«Το Πήλιον Ορος» που κρατάτε στα χέρια σας, την εκδοτική αυτή προσπάθεια που έχει ως στόχο την προβολή όλων ως περιοχή έχουμε να επιδείξουμε. Φυσικών χαρισμάτων, προσώπων, δραστηριοτήτων…

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου άλλωστε, που έχει και την ευθύνη έκδοσής του, είναι φορέας που δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τη γενικότερη περιοχή και τους κατοίκους τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και της τοπικής επαγγελματικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Μια προσπάθεια που πιστεύουμε να συναντήσει τη θετική ανταπόκρισή σας, για να έχει τη συνέχεια που της αξίζει…».

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην έκδοση του εντύπου, ιδιαίτερα τον σύμβουλο έκδοσης Χρήστο Ξενάκη, τους νομικούς συμβούλους Βασίλη Ταουξή, Θεόδωρο Φρατζέτη, Στέφανο Καραγιώργο, Χρήστο Σταυρίδη και Ελευθέριο Κλιάνη. «Επίσης ευχαριστούμε την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, τον Γιώργο Πώποτα και τον Ιωάννη Μπίσδρα», τονίζει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου