ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διακρίσεις μαθητών της Μαγνησίας στη φωτογραφία [photos]

διακρίσεις-μαθητών-της-μαγνησίας-στη-631352

Εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή τα έργα παιδιών, εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικών, που συμμετείχαν σε διαγωνισμό με θέμα «Πλατείες και κρήνες»

Βραβεία και διακρίσεις απέσπασαν μαθητές σχολείων του Βόλου, που συμμετείχαν σε διαγωνισμό με θέμα «Πλατείες και κρήνες. Σημεία αναφοράς του τόπου μας. Ματιά στην παράδοση και τον πολιτισμό», που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, που επέλεξαν τα έργα, είναι εκ μέρους του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» η Σοφία Παπασταύρου, εκ μέρους της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου ο Λέων Μουρτζούκος, εκ μέρους της Ενωσης Γονέων η Λιάνα Πασχούδη, εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η Σοφία Κανταράκη και εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Αντώνης Αντωνίου.

Μετά από συνεδρίαση της επιτροπής, απονεμήθηκαν πέντε βραβεία και τρεις έπαινοι στους μαθητές, καθώς και δελτία συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες. Τα βραβεία και οι έπαινοι είναι τα εξής: Το 1ο βραβείο απέσπασε ο μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου Δανιήλ Βέργος, με το έργο «Νερό, η ανανεώσιμη πηγή ενέργειας». Διευθυντής του σχολείου είναι ο Νικόλαος Κατσιαβριάς ΠΕ4.

Το 2ο βραβείο απέσπασε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού. Διευθύντρια είναι η Σοφία Παπασταύρου και εκπαιδευτικός ο Γιώργος Σιάνος. Μαθητής που διακρίθηκε ο Ηλίας Γαλανός.

Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στον μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου Κωνσταντίνο Αϊδαλή, με το έργο «Οι κρήνες». Διευθυντής του σχολείου είναι ο Νικόλαος Κατσιαβριάς ΠΕ4.

Το 4ο βραβείο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού. Διευθύντρια είναι η Σοφία Παπασταύρου, εκπαιδευτικός η Ευαγγελία Τζέλη και μαθητής ο Βασίλης Τουρτούρη.

Το 5ο βραβείο στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, για τη φωτογραφία με τίτλο «Λεπτομέρεια». Διευθυντής Νικόλαος Κατσιαβριάς. Εκπαιδευτικός Αργύριος Ρουσογιάννης.

Ο 1ος έπαινος στο 12ο Δημοτικό Σχολείου Βόλου για την «Πλατεία Σταγιατών». Διευθυντής Γεώργιος Πούλιος. Εκπαιδευτικός Ιωάννης Ξηραδάκης. Μαθήτρια Δέσποινα Κοτσίδου.

Ο 2ος έπαινος στη μαθήτρια του Αχιλλοπούλειου Γενικού Λυκείου Τσαγκαράδας Νικολέτα Καραπατή, για το έργο «Κρήνη στη θέση Αλώνι Μουρεσίου». Διευθύντρια του σχολείου είναι η Πολυξένη Μητσοπούλου.

Ο 3ος έπαινος επίσης στη μαθήτρια του Αχιλλοπούλειου Γενικού Λυκείου Τσαγκαράδας Νικολέτα Καραπατή, για το έργο «Κρήνες πλατείας Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας».

Η κριτική επιτροπή

Πολύ δύσκολο το έργο της επιλογής, ανάμεσα από δεκάδες φωτογραφίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας, η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού φωτογραφίας, που συνδιοργάνωσαν, το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Ενωση Συλλόγων Γονέων Βόλου και η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου.

Ολο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα έργα των συμμετεχόντων, μετά από συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε, εκτέθηκαν διαδικτυακά, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συνδιοργανωτών, αποσπώντας πάρα πολλά θετικά σχόλια τόσο απ΄τα μέλη όσο και τους υπόλοιπους επισκέπτες-αναγνώστες, για την ποιότητα, την εφευρετικότητα, την τεχνική, την καλλιτεχνική άποψη, με την ελπίδα πλέον, με το τέλος της πανδημίας, να μπορέσουν να εκτεθούν και σε φυσικό σημείο- χώρο της πόλης.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί προσεχώς διαδικτυακή εκδήλωση για την γνωστοποίηση των βραβείων, ενώ τα βραβεία και οι έπαινοι θα αποσταλούν στα σχολεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών αντίστοιχα.

Οπως δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων» Σούλα Μπαρτζιώκα, «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, χρειαζόμαστε δημιουργικότητα και εφευρετικότητα και μέσα στα Μουσεία αλλά και ως φίλοι των Μουσείων, να παραμένουμε πιστοί στην αποστολή μας, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση. Στόχος του διαγωνισμού αλλά και της διαδικτυακής έκθεσης ήταν οι μαθητές αφενός να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας με τη φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη, αφετέρου να δοθεί δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μας μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής μας ιστορίας. Οι πλατείες και οι κρήνες είναι τόποι συνάντησης και τόποι ανάδειξης ιστορικών γεγονότων, σημεία που καθορίζουν τη διαδρομή ενός τόπου μέσα στο χρόνο».

Η πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ευχαριστεί «θερμά για τη συνεργασία, αλληλοϋποστήριξη και προώθηση κοινών δράσεων με τους συνδιοργανωτές και ιδιαίτερα με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η υγειονομική κρίση απαιτεί πολύ περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ φορέων και συλλόγων πολιτισμού ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της εποχής. Ευχαριστούμε θερμά την Εύα Κωστίδη και μέλος του σωματείου, η οποία ανέλαβε την παρουσίαση της διαδικτυακής μαθητικής έκθεσης φωτογραφίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου