ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πανελλήνιος διαγωνισμός φωτογραφίας και διηγήματος με θέμα τα ταξίδια

πανελλήνιος-διαγωνισμός-φωτογραφίας-638912

Διαγωνισμό διηγήματος και φωτογραφίας με θέμα «Ταξίδια» διοργανώνει ο «Ιανός» για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ταξίδια φυσικά, νοητά, φανταστικά, ταξίδια στο χαρτί, ταξίδια στο φακό, ταξίδια στο μυαλό…

«Αξιοποιήστε τον χρόνο που μας προσφέρει ο εγκλεισμός δημιουργικά, κλείστε τα μάτια, ταξιδέψτε και αποτυπώστε τα «δικά σας» ταξίδια. Ταξίδια που έχετε κάνει, ταξίδια που ονειρεύεστε να κάνετε, ταξίδια που δε θα κάνετε ποτέ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι συμμετέχοντες καλούνται μέσω των φακών και των λέξεων τους, να αφηγηθούν και να αναδείξουν ταξίδια που θυμούνται, που ανακαλούν συχνά από τη μνήμη τους, που σχεδιάζουν, που ονειρεύονται αλλά και ταξίδια που κάνουν καθημερινά είτε με φυσικό είτε με νοερό τρόπο…

Ο διαγωνισμός διαρκεί μέχρι την Τρίτη 15 Ιουνίου και τα διηγήματα θα αξιολογήσει επιτροπή έμπειρων και καταξιωμένων λογοτεχνών. Την επιτροπή απαρτίζουν οι Γιάννης Ξανθούλης συγγραφέας, Κωνσταντίνος Μπούρας ποιητής και Διονύσης Μαρίνος συγγραφέας.

Για συμμετοχή στον διαγωνισμό διηγήματος απαιτείται διήγημα έως 400 λέξεις σε αρχείο μορφής word. Στο ίδιο αρχείο, κάτω από το διήγημα, θα πρέπει να ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα έως 100 λέξεις.

Κάθε συμμετέχων στον διαγωνισμό, μπορεί να συμμετάσχει μόνο με ένα διήγημα στον διαγωνισμό διηγήματος και μόνο με μια φωτογραφία, στον διαγωνισμό φωτογραφίας.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο του 2021 μέσω live streaming σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση.

Τα 50 καλύτερα διηγήματα θα κυκλοφορήσουν σε μία ειδική συλλεκτική συλλογή διηγημάτων των εκδόσεων Iανός. Τα 10 καλύτερα διηγήματα θα διαβαστούν τη βραδιά ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Τις φωτογραφίες θα αξιολογήσει ειδική επιτροπή έμπειρων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Την επιτροπή απαρτίζουν οι Δημήτρης Ταλιάνης φωτογράφος, εκδότης, Μάριος Σπηλιόπουλος καθηγητής ΑΣΚΤ, ζωγράφος και Σωτήρης Χατζάκης σκηνοθέτης.

Για συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται φωτογραφία μεγέθους τουλάχιστον 2480 x 3508 pixels, ανάλυσης 300dpi και διάστασης minimum Α4, σε αρχείο μορφής jpg και βιογραφικό σημείωμα, έως 100 λέξεις, σε αρχείο μορφής word.

Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν ψηφιακά στα social media του ΙΑΝΟΥ και θα βρίσκονται καρφιτσωμένες στη σελίδα μας στο facebook για 20 ημέρες από την ημέρα της ανακοίνωσης κι έπειτα.

Οι 3 καλύτερες φωτογραφίες θα κερδίσουν τα κάτωθι δώρα: 1ο βραβείο: Ετήσια υποτροφία σπουδών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, στην ειδικότητα της φωτογραφίας και ένα φωτογραφικό λεύκωμα. 2ο βραβείο: Ενα φωτογραφικό λεύκωμα. 3ο Βραβείο: Ενα φωτογραφικό λεύκωμα.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο του 2021 μέσω live streaming σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση.

Οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://www.ianos.gr/p/post/prokiriksi-diagonismou-fotografias-2021.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου