ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο αστυνόμος της Αργαλαστής Πηλίου»

ο-αστυνόμος-της-αργαλαστής-πηλίου-649357

Πρωτότυπο και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος βιβλίο κυκλοφορεί από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου. Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Ο αστυνόμος της Αργαλαστής Πηλίου (1965 – 1966) του αιωνόβιου συνταξιούχου αστυνομικού Σεραφείμ Αθανασίου.

Ο συγγραφέας του, που διατηρεί το σπινθηροβόλο πνεύμα του σε πλήρη ετοιμότητα, αναπαριστά με εκπληκτική γλαφυρότητα τη διετή του θητεία,1965 – 1966, στην Αργαλαστή Πηλίου. Πρόσωπα, νοοτροπίες, ιδέες, αντιλήψεις, συνήθειες της εποχής εκείνης αναβιώνουν στις σελίδες του βιβλίου, που το κάνουν να κερδίζει αμέσως τον αναγνώστη.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου διέβλεψε την αξία του βιβλίου και πρόθυμα ανέλαβε την έκδοσή του. Πιστεύεται ότι η κυκλοφορία του θα φωτίσει εποχή και περιοχή και θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για όσους θελήσουν να γνωρίσουν την ψυχή και το πνεύμα ενός Ελληνα αστυνόμου, σε συνδυασμό με το κλίμα και την ατμόσφαιρα της ελληνικής περιφέρειας.

«Ευχαριστούμε τον συγγραφέα για την εμπιστοσύνη που μας έδωσε να εκδώσουμε το βιβλίο. Επίσης ευχαριστούμε τον έγκριτο φιλόλογο Χρήστο Δ. Ξενάκη για τη φιλολογική του βοήθεια και τον εκδοτικό οίκο της Καρδίτσας Δημιουργία για το αισθητικό αξιοζήλευτο αποτέλεσμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου.

Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία Καλοστύπης Ο.Ε. Δημοκρατίας 65, Νέα Ιωνία Βόλου τηλ.: 2421066076μ και Πλαίσιο Αργαλαστή τηλ.: 2423055805.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου