ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι νέοι στηρίζουν τον πολιτισμό

οι-νέοι-στηρίζουν-τον-πολιτισμό-676567

Η πρόεδρος της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης συγκίνησε με την ομιλία της στη Βουλή των Ελλήνων

Συγκίνησε η πρόεδρος της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης Αναστασία Κερασοβίτη με την ομιλία της στη Βουλή των Ελλήνων.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών ήταν προσκεκλημένη από τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς Σάββα Αναστασιάδη, στην πρώτη συνεδρίαση του 2021, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, παγκόσμια ημέρα εορτασμού της ελληνικής γλώσσας. Η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης είχε ως θεματολογία την ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών και την Ομογένεια γενικότερα καθώς και τον εορτασμό του επετειακού έτους 2021.

Στη συνεδρίαση πήρε μέρος και η πρόεδρος της Θεσσαλικής Νεολαίας Ευρώπης και ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Θεσσαλικής Νεολαίας Αναστασία Κερασοβίτη, η οποία αναφέρθηκε στους προβληματισμούς, στις δράσεις και στα όνειρα της Θεσσαλικής Νεολαίας.

Συγκεκριμένα είπε: «Η Θεσσαλική Νεολαία Ευρώπης ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια με σκοπό να μάθουμε τη θεσσαλική παράδοση, την ελληνική γλώσσα, τα ήθη και έθιμα, ώστε να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη σκυτάλη από τους παλαιότερους για να διατηρήσουμε ζωντανή την εθνική μας ταυτότητα, κάτι που για μας που κατοικούμε στο εξωτερικό δεν είναι αυτονόητο, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και σε αυτό σας θέλουμε συμπαραστάτες. Η Θεσσαλική νεολαία συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις των θεσσαλικών συλλόγων και στα ετήσια φεστιβάλ που γίνονται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης. Επίσης διοργανώνει πολιτιστικές εκδρομές σε πόλεις που ζουν Θεσσαλοί προκειμένου να γνωριστούμε μεταξύ μας, όπως η τελευταία που κάναμε στο Δουβλίνο. Μια παραγωγή της θεσσαλικής νεολαίας είναι και η δημιουργία ενός DVD με τίτλο «I love Thessalia» που με το δικό μας καλλιτεχνικό τρόπο εκφράσαμε δημόσια την αγάπη μας για τη Θεσσαλία».

Παράλληλα ανέφερε ότι «θα θέλαμε ως νεολαία μέσω μιας δράσης να επισκεφτούμε την πατρίδα μας και να περιηγηθούμε στη Βουλή των Ελλήνων, στο Σύνταγμα, στο μουσείο της Ακρόπολης και σε άλλους χώρους, για να γνωρίσουμε από κοντά τον πλούτο και την ιστορία της χώρας μας. Επιπλέον με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση θα ήταν καλό να είχαμε ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους ώστε να νιώσουμε το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού και να το μεταλαμπαδεύσουμε στις χώρες τις οποίες ζούμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου