ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακή παρουσίαση βιβλίου της Χαριτίνης Μαλισσόβα σήμερα

διαδικτυακή-παρουσίαση-βιβλίου-της-χ-681561

Βολιώτισσα δασκάλα με συγγραφικό ταλέντο η Χαριτίνη Μαλισσόβα

«Σχέσεις γονέων εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο της Χαριτίνης Μαλισσόβα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αρμός», αναδεικνύοντας ζητήματα που απασχολούν γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς.

Απόψε, Παρασκευή 5 Μαρτίου, στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου, για το οποίο θα μιλήσουν ο ψυχίατρος και συγγραφέας Ιάκωβος Μαρτίδης, η εκπαιδευτικός, συγγραφέας και διαχειρίστρια του διαδικτυακού ιστότοπου parents24.gr, Αργυρώ Μουντάκη και η συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Το link της παρουσίασης διατίθεται στο YouTube και στις διαδικτυακές σελίδες των εκδόσεων Αρμός. Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Το βιβλίο εστιάζει στην αρμονική συνεργασία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών με απώτερο στόχο την υγιή σχέση των παιδιών με τη σχολική ζωή, τόσο σε μαθησιακό, όσο και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης και ψυχικής διάθεσης.

Συγκεκριμένα, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως που αρχίζει και πού τελειώνει η δικαιοδοσία των γονέων στην άσκηση κριτικής στη λειτουργία του σχολείου, πως γεφυρώνεται η θεωρία με την εκπαιδευτική πράξη, με ποιον τρόπο και σε ποιο βαθμό μπορεί ο γονέας να παρέμβει στην εκπαιδευτική διαδικασία και πολλά ακόμη.

Επίσης, το βιβλίο περιέχει παράρτημα με νόμους που συνήθως αναζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων.

Η Χαριτίνη Μαλισσόβα γεννήθηκε και κατοικεί στον Βόλο όπου και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2014 αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο. Εχει γράψει τέσσερα παραμύθια, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε σχολικές παραστάσεις, διασκευασμένα σε θεατρική μορφή. Το 2019 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αρμός» η ποιητική συλλογή της με τίτλο «Ιδεατή ολότητα», ενώ συνεχίζει με επιτυχία, την συγγραφική και την εκπαιδευτική της δραστηριότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου