ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

21χρονη δίνει νέα πνοή στο ρεμπέτικο

21χρονη-δίνει-νέα-πνοή-στο-ρεμπέτικο-686295

Η 21χρονη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Μαριάννα Λούμα αναπτύσσει αξιόλογη μουσική δραστηριότητα

Με την πολύπλευρη δράση της αποδεικνύει ότι πανεπιστημιακές σπουδές και μουσική, πολύ δε περισσότερο το ρεμπέτικο, συνδυάζονται και έχουν σημεία… σύγκλισης. Με εφόδια τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την αγάπη της για τη μουσική, η 21χρονη Βολιώτισσα Μαριάννα Λούμα κάνει τη διαφορά, δίνοντας νέα ζωή στο ρεμπέτικο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η πολυτάλαντη Μαριάννα είναι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου, έχοντας εγγράψει στο βιογραφικό της δεκάδες αξιόλογες μουσικές στιγμές. «Η επιλογή του τμήματος ήταν συνειδητή για την ίδια. Αποφοίτησα από το Μουσικό Σχολείο Βόλου και αποφάσισα να ασχοληθώ με τις επιστήμες υγείας», υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η αγάπη της για την μουσική προϋπήρχε και το ταλέντο της εκδηλώθηκε από μικρή ηλικία. Αποφοίτησε το Ωδείο «Ρυθμός» με πτυχίο στο ελληνικό τραγούδι, συμμετείχε σε πολλές συναυλίες ως μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με διάφορα μαθητικά σχήματα, βιώνοντας την χαρά της εμφάνισης στο τηλεοπτικό «Στην υγειά μας», στην σκηνή του Μεγάρου Θεσσαλονίκης και αλλού.

Κάθε μαθητική συναυλία και κάθε εμφάνιση έχει αποτυπωθεί με βαθιά συναισθήματα στην ψυχή της και όπως υπογραμμίζει «γενικά, είχα πολύ έντονη παρουσία στις μουσικές δραστηριότητες του σχολείου».

Την περίοδο που ήταν μαθήτρια άνοιξε, στο μεταξύ, ο κύκλος των εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές του Βόλου, τόσο με μουσικά σχήματα, με την καλλιτεχνική παρέα που έχει δημιουργήσει, όσο και με τον καθηγητή της, Ζαφείρη Κουκουσέλη. «Εχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς μουσικούς του Βόλου», αναφέρει.

Πρότζεκτ με απήχηση

Πορεία διαρκούς εξέλιξης η μουσική για την Βολιώτισσα φοιτήτρια, η οποία έχει δημιουργήσει με παλιούς συμμαθητές και φίλους, μουσικό σχήμα που έχει αναλάβει την αποστολή να υλοποιήσει το πρότζεκτ με την κωδική ονομασία «Ρεμπέτ ασκέρ».

«Το πρότζεκτ είναι ένας κύκλος με ρεμπέτικα κομμάτια, μια σειρά από ρεμπέτικα κομμάτια, από όλους τους μεγάλους συνθέτες του ρεμπέτικου ρεπερτορίου, Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Σώτη και άλλους, και προσπαθούμε να φτιάξουμε έναν κύκλο ρεμπέτικων κομματιών. Ως βάση είμαστε τρία άτομα και σε κάθε βίντεο μπορεί να προστίθεται κάποιος ακόμη, ως καλεσμένος», εξηγεί.

Τη δημιουργική μουσική παρέα απαρτίζουν οι Μαριάννα Λούμα, τραγούδι, Γιάννης Κουκουνίτσας, μπουζούκι, Γιώργος Σιώμος, κιθάρα και τραγούδι, στον ήχο Νίκος Δαϊλιάνης, Αναστάσης Παπουτσής και στην κάμερα, Παναγιώτης Πράπας και ο Δημήτρης Κλειδωνάρης.

Τα ρεμπέτικα που ερμηνεύουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, ανεβαίνουν στο κανάλι της Μαριάννας στο Youtube, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 3.000 views και ενθουσιώδη σχόλια. «Στόχος μας είναι να δώσουμε νέα πνοή στο ρεμπέτικο και να το προσεγγίσουμε με μια νεανική ματιά. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι γράφονται στο κανάλι μου και λαμβάνουμε συνεχώς μηνύματα από άτομα που δεν μας γνωρίζουν, αλλά έχουν αρχίσει να μας ακούν. Τους αρέσει πάρα πολύ όλο αυτό που κάνουμε. Γενικά έχουμε πάρα πολύ ωραίο feedback από όσους μας ακούν και πολλαπλασιάζονται συνεχώς», αναφέρει η Μαριάννα.

Στόχος της είναι να δραστηριοποιηθεί ακόμη περισσότερο στη μουσική, σε συνδυασμό με το αντικείμενο των σπουδών της, έχοντας ξεκινήσει, στο μεταξύ, μαθήματα πιάνου, ενώ καθιστά σαφές ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να υπάρχει μεράκι και δημιουργική διάθεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου