Ο λαϊκός πολιτισμός στο επίκεντρο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-02-24, 13:49:45
Ο λαϊκός πολιτισμός στο επίκεντρο

Εγγραφές στο δωρεάν εξ αποστάσεως μάθημα από την Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας

 

Συνεχίζει τη λειτουργία της η Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας, τμήμα του Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», παρά την αναστολή λειτουργίας των πολιτιστικών δραστηριοτήτων λόγω των προληπτικών, ειδικών μέτρων του Υπουργείου Υγείας, για τον περιορισμό της πιθανότητας εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Με τα εξ αποστάσεως (e-learning) μαθήματα, που γίνονται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. και το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ολοκληρώνεται το τριετές πρόγραμμα «Εισαγωγή στην επιστήμη του λαϊκού πολιτισμού».

Οι εγγραφές για το εαρινό εξάμηνο 2020 – ‘21 στην Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας (http://learn.cultureacademy.gr/) αφορούν στο μάθημα Λαϊκός Πολιτισμός και Τοπική Πολιτιστική / Τουριστική Ανάπτυξη (στ’ εξάμηνο, β’ κύκλος) με επιστημονικούς υπεύθυνους τους Μ. Γ. Βαρβούνη, καθηγητή Λαογραφίας και πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., Μαρία Γκασούκα, ομότιμη καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νάντια Μαχά - Μπιζούμη, επίκουρη καθηγήτρια Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. και δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ., μέλος Σ.Ε.Π. στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Το μάθημα Λαϊκός Πολιτισμός και Τοπική Πολιτιστική / Τουριστική Ανάπτυξη του στ’ εξαμήνου προσφέρεται για δεύτερη φορά (β’ κύκλος) όπως είχε γίνει και με τα υπόλοιπα πέντε εξάμηνα του προγράμματος.

Οι εγγραφές αρχίζουν από 25 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 6 Μαρτίου στην ιστοσελίδα:http://learn.cultureacademy.gr/login/index.php.

Για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα σπουδών, μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο http://learn.cultureacademy.gr/mod/page/view.php?id=8.

Σκοπός του καινοτόμου προγράμματος είναι να επιμορφώσει τους συμμετέχοντες σε πεδία του λαϊκού πολιτισμού, αλλά και να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η επιστήμη της λαογραφίας δεν είναι στατική, αλλά συνεχώς εξελισσόμενη, που καταγράφει και ερμηνεύει τις νέες όψεις και εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και της λαϊκής δημιουργίας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε εξαμηνιαίου μαθήματος οδηγεί σε χορήγηση βεβαίωσης, ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση όλων των εξαμηνιαίων μαθημάτων, συνολικά έξι, οδηγεί σε πιστοποιητικό παρακολούθησης του τριετούς προγράμματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Δ.Σ. εκτιμούν τα νέα δεδομένα και αναμένουν την άρση των ειδικών μέτρων, προκειμένου να καταρτίσουν και ανακοινώσουν το νέο πρόγραμμα των δράσεων του φορέα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=