ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση δύο θρύλων της μουσικής

συνάντηση-δύο-θρύλων-της-μουσικής-696335

Θερμή ανάρτηση του Ολλανδού μουσικοσυνθέτη Armin Van Buuren για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

Διεθνή απήχηση έχει το έργο του Βολιώτη συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος μετρά δεκάδες διακρίσεις, βραβείο Οσκαρ και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μουσική στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Ο Armin Van Buuren, Ολλανδός θρύλος της trace, είδος ηλεκτρονικής μουσικής, συναντήθηκε με τον Ελληνα θρύλο της ηλεκτρονικής μουσικής Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος κατάγεται από τον Βόλο.

Ο Ολλανδός μουσικοσυνθέτης ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook τη σχετική φωτογραφία, στη λεζάντα της οποίας εξομολογήθηκε πως η μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου είναι ένας από τους λόγους που ασχολήθηκε με τη μουσική.

«Ηταν απίστευτη τιμή να συναντήσω έναν από τους μεγαλύτερους ήρωές μου, ένα από τους δημιουργούς αυτού που σήμερα αποκαλούμε ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Αφού έκανα μοριακό τεστ, τον συνάντησα στο σπίτι του, του έκανα πολλές ερωτήσεις και πλέον τον θαυμάζω ακόμα περισσότερο από πριν. Ηταν μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ο Vangelis με ενέπνευσε να ξεκινήσω να γράφω μουσική. Μικρό παιδί, θυμάμαι να ακούω τις μοναδικές δουλειές του, όταν ο πατέρας μου έπαιζε δυνατά τους δίσκους του στο σπίτι «Chariots of Fire», «Opera Sauvage», «Antarctica» και «Blade Runner». Ακόμα και σήμερα συνεχίζω να ακούω τη μουσική του συνέχεια» έγραψε στην ανάρτησή του.

Πολλοί θαμαστές του Van Buuren δήλωσαν τον θαυμασμό τους για τον Παπαθανασίου χαρακτηρίζοντάς τον θρύλο της μουσικής.

Ελληνες θαυμαστές του Ολλανδού μουσικού έσπευσαν να σχολιάσουν τη συνάντηση. «Δύο μύθοι παρέα», έγραψε χρήστης. «Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είναι τεράστιος μουσικός και συνθέτης. Για ανθρώπους όπως εκείνος αισθάνομαι περήφανος που είμαι Ελληνας» σχολίασε κάποιος άλλος.

«Ολοι οι Ελληνες είμαστε περήφανοι για τον Vangelis» ήταν ένα ακόμη από τα πολλά σχόλια, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την επιθυμία τους για μουσική συνεργασία των δύο καλλιτεχνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου